4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Asfalt çalışmaları hızlandı

Aziziye Belediyesi ilçede asfalt bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Doğalgaz çalışmaları ve TEDAŞ’ın enerji nakil hatlarını yer altına alması nedeniyle yollarda büyük hasarlar meydana gelirken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt yama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, doğalgaz ve TEDAŞ kazılarının yollarda büyük tahribatlara yol açtığını belirterek, sorunun çözümü için asfalt yama çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.
Aziziye’nin caddesiyle, sokağıyla, parkıyla, bahçesiyle örnek bir ilçe olacağını belirten Başkan Cengiz, “Dadaşkent’te Telekom, Palen, ESKİ ve TEDAŞ gibi kurumlar şebeke hatlarıyla ilgili kazı çalışmaları yaptılar. Bu çalışmalar ilçemizde büyük tahribatlara yol açtı. Bölgemizde ağır kış şartlarının hüküm sürmesini de dikkate aldığımızda yollarda büyük hasarlar oluştu. Bu sorunları ortadan kaldırmak için kollarımızı sıvadık ve asfalt yama çalışmalarına hız verdik. Şu an itibariyle sadece TEDAŞ çalışma yapıyor ve çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı. Şimdilik vatandaşımızı tozdan çamurdan kurtarmak için yama çalışması yapıyoruz. İmkânlarımızı seferber ederek, önümüzdeki dönemlerde tüm yollarımızı asfaltlayarak ilçemizi daha çağdaş bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.


ÖRNEK İLÇE HEDEFİ
Yollarda meydana gelen tahribatların giderilmesi için ilçe sakinlerinden ve muhtarlardan yoğun şikayet geldiğini kaydeden Başkan Cengiz, TEDAŞ’ın enerji nakil hatlarını yer altına almasını beklediklerine vurgu yaparak, “Belediyeler halkın vergisinden payını alıyor. Dolayısıyla bizim halkımızın ve fakir fukaranın hakkını koruyup, devletimizin ve milletimizin tek kuruşunu dahi heba etmemek zorundayız. Enerji nakil hatlarının da yer altına alınmasıyla asfalt yama çalışmalarına hız verdik. Biz örnek bir ilçe hedefiyle yola çıktık ve insan odaklı hizmet anlayışıyla daha yaşanabilir bir kent oluşturma hedefine kilitlendik. Halkımızın destek ve teveccühüyle aldığımız bu yetkiyi, devletimizin imkanlarını en verimli şekilde kullanarak örnek ilçe hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Halkımızdan aldığımız yetkiyle belediyemizin kaynaklarını ilçemizin dört bir tarafına eşit şekilde paylaştırarak, örnek ilçe hedefine yürüyoruz.” diye konuştu.
Dadaşkent’teki Milli Egemenlik Caddesi olmak üzere ana arterlerin asfalt çalışmasının da Büyükşehir Belediyesi’nin programında olduğunu ve kısa bir süre içerisinde bu çalışmaya da başlanacağını kaydetti. Başkan Cengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ilçeye sunduğu destekten ötürü teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?