7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aşık Reyhani anıldı

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Erzurum’un yetiştirdiği ve günümüzün en büyük Halk Ozanlarından Aşık Reyhani’nin gönüllere yazıldığını, ölüm yıldönümünde büyük ustayı kaybetmenin üzüntüsünü bir kez daha hissettiklerini söyledi. 

“Erzurumlu gönül adamını, söz ve saz ustasını 10 Aralık 2006 tarihinde kaybetmiştir” diyen Birdal, şunları söyledi: 

“Aşık Reyhani’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Reyhani Erzurum’un yüz akı ve günümüzün en büyük halk ozanı olmuştur. Reyhan’i geniş halk kitlelerini milli, dini ve insani değerlerde buluşturan bir şahsiyetti. Sosyal ve kültürel değişimin büyük ivme kazandığı, kültür ihtiyaçlarının değişip çeşitlendiği, geleneksel sanatlarında bu değişime tam ayak uyduramadığı bir kültür zemininde, Aşık Reyhani gibi ustaların aşıklık geleneğini eski ihtişamı ile sürdürmesi onun büyük usta olduğunun bir göstergesidir. 

Aşık Reyhani “Şehri mübarek” unvanını almış Erzurum’dan sesini bütün Türkiye’ye duyurmayı başarmıştır. Bu gün aşıklık geleneği hala ayakta kalabilmişse, bunda Erzurumlu aşıkların ve Aşık Reyhani’nin çok büyük payları vardır. 

Bu duygu ve düşüncelerle büyük ustaya gönlümüzde yaşattığımızı belirtiyor, ölüm yıldönümünde büyük ustaya Allah’tan rahmet diliyorum”

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 12:32:04
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 13:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TAHSIN HORASANLI IP: 78.188.131.xxx Tarih : 9.12.2008 14:54:18

BUYUK USTADA ALLAHTAN RAHMET DILIYORUM USTADI NASIL UNUTA BILIRIZKI ERZURUMUN IFTAHARI ALLAH MEKANINI CENNET ETSIN