4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşıklar şöleninde muhteşem gece

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü tarafından düzenlenen 2. Türk Aşıklar Şöleninde ünlü Türk Aşıkları, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.


Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen şölende, Azerbaycan, Gürcistan, Borçalı, Türkiye, Türkmen, Kazak ve Kaşkay aşık ve sanatçıları bir araya geldi.


Şölene Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda adavetli katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Kasfaslı, “Aşıklar, şiirleri, türküleri, sözleri, hikayeleri ve anlatımlarıyla Türk Dili ve Edebiyatına, sesleri, çalgıları, müzikleri, besteleri, oyun karakterleriyle Türk Kültürüne önemli katkıları olmaktadır.

Edebiyatçılarımız eserlerini eğer halk kültüründen yola çıkarak meydana getirseler, o eserler hem halk tarafından kabul görür hem de estetik değer taşır. Halk kültüründen beslenmeden yazılan eserler, halkın beğenisini kazanamaz” diye konuştu.

Şölende aşıklar, esprileriyle, atışmaları, türküleri, davetlileri coşturdu.
Gecede, Erzurumlu Reyhani de unutulmadı. Gecenin sonunda, sanatçılara plaket takdim edildi. Rektör Koçak’a Özbeklerin yöresel kıyafeti giydirildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:36:22
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 14:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?