4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Asılsız ihbar üzdü

Kayseri'nin Talas ilçesinde Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan 3 çocuğun Erzurum'da oldukları yönünde yapılan ihbar, polisi harekete geçirdi.

Talas'ta 21 Eylül 2009 tarihinde şeker toplamak için dışarı çıkan ve o günden sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 7 yaşındaki Dilruba Tekin ile ağabeyi 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve komşularının çocukları 10 yaşındaki Türkan Ay'ın Erzurum'da bir evde tutuldukları yönünde ihbar yapıldı.

Bunun üzerine konu Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne iletildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ve asayiş ekipleri, ihbar üzerine çalışma yaptı ancak kısa süre sonra ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Emniyet yetkilileri, çocuklarla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildiğini ancak bilginin asılsız olduğunu belirttiler. Emniyet yetkilileri, "Ülke genelinde tüm kayıplarla ilgili olarak bütün emniyet müdürlüklerine bilgi verilir. Bu, sadece bu 3 çocuk için geçerli olan bir şey değil. Bu doğrultuda gereken çalışmalar yapılır. Ancak bu çocuklar için böyle tespit edilecek şekilde herhangi bir ev adresi ya da kendilerine ulaşabilecek bir telefon numarası benzeri bilgi yok. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda da bir sonuca ulaşılamadı" diye bildirdiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 16:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?