8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Asılsız ihbarlar 112'yi bıktırdı

Erzurum'da, 112 Acil Servis hattına gelen asılsız ihbar telefonları personeli bıktırdı. 

İnsan sağlığına hizmet vermek için 24 saat aralıksız çalışan 112 Acil Servis çalışanları, bilinçsiz ve art niyetli insanların amaç dışı telefonları yüzünden görevlerini yeterince yerine getirememekten yakınıyor. Günlük ortalama 5 bin telefonun geldiği ifade edilen 112 Acil Servis'in hastaya ulaşmak için teyit ettiği telefonların yüzde 99'unun asılsız çıktığı, sadece 10-15 telefonun gerçeği yansıttığı, gerçek aramaların ise hasta yakınları tarafından yapıldığı kaydedildi. 

112 Acil Servis personeli, sınava giren öğrencilerin cep telefonuyla soruların cevabını dahi sorduğunu, ne yemek pişireceğini bilmeyen ev hanımlarından, canı çay içmek isteyen esnafa kadar yüzlerce insan tarafından boş yere meşgul edildiklerini belirtti. 

Art niyetli ve bilinçsiz insanlar yüzünden gerçek hasta sahiplerinin bu servise ancak dakikalar sonra ulaşabilmesi, üzüntülü sonuçların oluşmasına da neden oluyor. 112 Acil Servis çalışanları, gelen telefonların asılsız çıkması nedeniyle gerçek hastalara zamanında müdahale yapmalarının zaman zaman aksadığını, servis telefonunu lüzumsuz olarak arayan bilinçsiz ve art niyetli kişilerin zamanı geldiğinde kendilerine de zarar vereceğini belirterek, "Bir gün gerçekten hastanız olabilir. Bize telefonla ulaşmak için dakikalarca beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden telefonları lüzumsuz yere arayıp meşgul etmeyin. Çünkü, bizler ölüm mücadelesi veren insanlara hizmet veriyoruz. Bu insanlardan birisi de siz ya da bir yakınınız olabilir" diyerek uyarıda bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 22:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?