8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Asılsız ihbarlar çalışmaları aksatıyor

BEYAZ YALANLAR KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI AKSATIYOR

Erzurum'da kar ve tipiden dolayı kapalı köy yolları birer birer açılırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, kapalı köy yollarını açtırmak için asılsız ihbarlarda bulunanları uyardı.

Önceki gün yağan kar yağışı sonrasında Erzurum'da kapanan 317 köy yolu birer birer yeniden ulaşıma açılıyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı 235 personel 125 iş makinesiyle karla mücadele çalışmasını yoğun bir şekilde sürdürürken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, kapalı köy yollarını açtırmak için asılsız ihbarlarda bulunanları uyardı. Altınok, geçmiş yıllarda kapalı köy yollarının ortalama 7-8 günde açıldığını ancak bu sene çalışmalara daha hız vererek bu süreyi azami 3 güne düşürmeye çalıştıklarını kaydetti.

Erzurum'da özellikle Ocak, Şubat ve Mart aylarında karla mücadele çalışmasının yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Altınok, vatandaşlardan asılsız ihbarlarda bulunmamalarını istedi.

Özel idare olarak zaten bir an önce kapalı köy yollarının açmayı hedeflediklerini ifade eden Altınok, "Gerçeği yansıtmayan asılsız ihbarlar zaman zaman oluyor. Vatandaşlarımız buna itibar etmesinler. Hastası olan, düğünü olan, taşımalı eğitim vesaire zaten bu durumlarda biz öncelik gösteriyoruz. Devletin imkanlarını vatandaşlarımız için seferber ediyoruz. Asılsız ihbarda bulunan köylerimiz güveni sarsıyor. Biz de ona göre yol açma çalışmasında güveni sarsan köylülere en son gidiyoruz" dedi.

BEYAZ YALANLAR KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI AKSATIYOR
BEYAZ YALANLAR KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI AKSATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 10:52:01
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 12:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?