8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Aşırı sıcaklar onları da bunalttı

AŞIRI SICAKLAR GÜVENCİNLERİ DE ETKİLEDİ

Kavurucu sıcaklar Erzurum'da insanlar kadar hayvanları da etkilerken bazı güvercin sahipleri kuşlarına banyo keyfi yaşatarak serinlemelerini sağlıyor.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen aşırı sıcaklar Erzurum'da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Termometrelerin hava sıcaklığını 40 olarak gösterdiği kentte, cadde ve sokaklarda boş görüntü hakim oluyor.

Aşırı sıcak hava insanlar kadar kuşları da etkiledi. 7 yaşından itibaren güvercin besleyen ve 70 yaşına gelmesine rağmen kuş besleme sevdasından vazgeçmediğini belirten Çay ocağı işletmecisi Hamza Kaplan, sıcak havada leğene doldurduğu soğuk suyla güvercinlerini serinletiyor. İçerisi soğuk su ile dolu leğene akın eden güvercinler, banyo yaparak serinliyorlar.

Aşırı sıcaklarda kuşların da banyo yapmaya ihtiyaç duyduklarını ifade eden Hamza Kaplan, "Sıcak havalarda güvercinler tüy döküyor. Sıcaklardan dolayı uçmuyorlar. Onun için böyle aşırı sıcak havalarda kuşları leğende banyo yaptırıyoruz. Leğeni ortaya bırak içerisine su doldur sen kenara çık kuşlar teker teker gelip o suyun içerisine girerek kendilerini serinletir" dedi.

AŞIRI SICAKLAR GÜVENCİNLERİ DE ETKİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 12:53:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 12:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?