7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aşkale Çimento, Aras Elektriğe talip

Aşkale Çimento, özelleştirme kapsamında bulunan Aras Elektrik’e talip oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş’deki yüzde 100 oranındaki hisselerin blok yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla açtığı ihalede ön yeterlilik başvuru süresi sona erdi. Ön yeterlilik için Aşkale Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.-Österreichische Elektritatswirtschafts-Aktiengesellschaft (Verbund) Ortak Girişim Grubu, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Tic A.Ş, Karkey Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş, Park Holding A.Ş, Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş, Tgr-Inter Rao Ues Ortak Girişim Grubu uygun bulundu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın uygun bulduğu 7 firma arasında yer alan Aşkale Çimento, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan Aras Elektrik’i alma noktasında gereken hazırlıkları yapmaya başladı.

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Erzurum, Trabzon, Ağrı, Erzincan, Gümüşhane ve Aşkale’deki yatırımlarımız hızla sürüyor. Tamamen öz sermaye ve çok ortaklı bir yapıya sahibiz. Enerji sektörüne girmeye kararlıyız. Bütün bunların yanında hedefimiz yatırım ve istihdamı geliştirerek, Türkiye’nin en büyük 100 firması içine girmektir. Şu anda Türkiye’nin en büyük 300 firması arasındayız. Aras Elektrik ihalesinde yeterlilik alan 7 firma içindeyiz. Bundan sonra ihale sürecini bekleyeceğiz. İnşallah bu süreç ülkemiz açısından hayırlı olur.”dedi.

Bu arada Aşkale Çimento, Erzincan ve Gümüşhane’de iki dev tesisin yapımına start verdi. Tesisler 2009’un il aylarında devreye girecek. Başkan Yücelik, bu konuda şunları söyledi:

“Çalışanların ve ortakların özverileri ile yollarına emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, “Bu bölgeyi burada olan insanlar kalkındırır. Biz bu inançla Aras Elektrik ihalesine girdik. Zorlu bir süreç olacak. Ama her şekilde bölge insanımıza faydalı olacak bir sonuçla tamamlanacağına inanıyoruz.” dedi.

ZORLU İLE KILPAYI

Geçtiğimiz aylarda Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali, Engil Gaz Türbinleri özelleştirme ihalesine katılan Aşkale Çimento, Zorlu Holding’i geçememişti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?