4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşkale Çimento dünya basınında

Merkezi İngiltere’de bulunan euroasia industry dergisi Aşkale Çimento’nun yakaladığı başarıya 6 sayfa yer ayırdı. Derginin Mayıs sayısında yayınlanan makalede, Aşkale Çimento’nun çok ortaklı yapısına rağmen akılcı ve dinamik yapısı ile büyüdüğü ifade edildi. Euroasia İndustry dergisi başta Avrupa ve Asya olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki endüstri sektörüne hitap ediyor.


1993 yılında Erzurumlu girişimciler ve halkı tarafından özelleştirme yoluyla satın alınan Aşkale Çimento’nun küllerinden bir büyük holding çıktı. Satın alındığında sadece Aşkale’de bulunan ve düşük kapasite ile çalışan fabrikadan bu gün Türkiye’nin en büyük 296’ıncı şirketi, Anadolu’nun en büyük 81. şirketi doğdu. Aşkale başta olmak üzere; Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı’da tesisleri bulunan şirket Avrupa Medyası’nın da dikkatini çekti. Merkezi İngiltere’de bulunan ve iş dünyasının önemli dergilerinden olan euroasia industry son sayısında Aşkale Çimento’ya 6 sayfa yer ayırdı.


16 YILLIK ONURLU MÜCADELE
Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 1993 yılında Erzurum ve bölge insanı tarafından satın alınan şirketin 16 yıldır onurlu ve başı dik bir mücadele verdiğini belirterek, “Elbette böylesi yansımalar bizleri mutlu ediyor. Aşkale Çimento’nun yakaladığı başarı çalışanları ve ortakları başta olmak üzere hepimizin emeğidir. Bu gün kamuya tek kuruş dahi borcu olmayan, aksine teşvik yasasından dolayı devletten alacaklı olan şirketimiz ahde vefayı ve bölge insanına hizmet etmeyi kendine şiar edinmiştir. Bizler bu bölgenin insanının azmettiği takdirde neler yapabileceğini gösterdik. Kolektif ruhu hakim kılınca ve sabır edince her şey oluyor. Elbette zorlu bir yoldan geldik ve o yolda yürümeye devam ediyoruz. Zoru başarmakta bize güç veriyor” dedi.


ERZİNCAN VE GÜMÜŞHANE’DE ÇARK DÖNDÜ
Euroasia industry dergisinin son sayısında Aşkale Çimento’nun 16 yılık hikayesi ve başarısı uzun uzun anlatıldı. Global krize rağmen şirketin Erzincan ve Gümüşhane’de devasa tesisleri inşa ettiğinden bahsedildi. Aşkale Çimento, geçtiğimiz ay içinde Erzincan’daki fabrikasında üretime başlarken birkaç gün öncede Gümüşhane’de test üretimine geçti. Sağlam adımlarla bölgedeki en büyük sanayi kuruluşu olan Aşkale Çimento’nun önümüzdeki aylarda yeni yatırımları harekete geçireceğini söyleyen Başkan Yücelik, “Doğu’da yatırım yapmak hele hele sanayi yatırımı gerçekleştirmek zor. Ama biz buna mecburuz. Hiç kimse dışarıdan birilerinin gelip bu bölgede koca koca fabrikalar dikmesini beklemesin. Elbirliği ile bu bölgeyi hak ettiği yere getireceğiz” şeklinde konuştu.


KRİZİN REÇETESİ: BİRLİK VE BERABERLİK
Aşkale Çimento’nun geçmişte olduğu gibi şu anki krizden de en az zararla kurtulmak için tasarruf ve birlik içinde hareket etme stratejisi uyguladığını belirten Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Küresel ve bölgesel ekonomik sıkıntıları yaşadığımız bugünlerde en temel çözüm noktası birlik ve beraberliktir. Hepimizin üzerimize düşen görevi yapması gerek. Bizi ancak bizler anlarız. Elbette her şey dört dörtlük değil. Ancak birbirimize moral vererek çıkmazlardan kurtulabiliriz. Biz Aşkale’de bunu yaptık ve başardık. Ortada bir başarı varsa eğer bu ekibimizin başarısıdır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 13:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali ÖZ IP: 193.255.58.xxx Tarih : 8.06.2009 11:00:19

Şirketin eski bir çalışanı olaraktan gurur ve mutluluk duydum. Şirketi bu duruma getiren başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın; Lütfü YÜCELİK ve Genel Müdürümüz Sayın ; Nihat KILIÇ ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum.Başarılar diliyorum. Öğr. Görv. .Ali ÖZ