4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşkale Çimento hedef büyüttü

Türkiye’nin doğusunda adeta “başarı hikayesi” yazan Aşkale Çimento, Türkiye’nin en büyük 100 firması içine girmeyi hedefliyor.


1993 yılında bin ortakla satın alınan Aşkale Çimento, bu yapısını 16 yıl boyunca hiç bozmadı. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Türkiye’nin en büyük 100 firması içinde olmanın kendileri için artık hayal olmadığını söyledi.


Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında 5 yılda 237 basamak yükselen Aşkale Çimento; Aşkale, Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı’da tesislere sahip. Van Çimento’nun ise devri bekleniyor. Şirket bölgede yeni yatırımlarında planlamasını yapıyor.


BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Aşkale Çimento çok ortaklı yapısına rağmen “birliğin ve dirliğin harcı” sloganıyla çıktığı yolda başarıdan başarıya koşuyor.
ERÇİMSAN oluşumuna dikkat çeken ve burada bir “paylaşma” iklimi oluşturduklarını söyleyen Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “ Aşkale Çimento’nun ruhunu özümseyenler “paylaşmak” ifadesinin manasını en güzel şekilde hissetmiştir.16 yıl önce çıktığımız yolda, yaşadığımız o kadar olumsuzluğa ve çıkmaza rağmen geldiğimiz nokta, paylaşma ve birliktelikle tarif edilebilir. Son dönemlerde çimento sektöründeki değişkenliğe ve inanılmaz rekabete rağmen Aşkale Çimento’nun ayakta kalabilmesinin manasını iyi anlamak lazım. 16 yılda 200 milyon doları aşan yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.


“ORTAKLIK KÜLTÜRÜ” VURGUSU
Yücelik, kolektif çalışmanın önemine ve güzel sonuçlarını hatırlatarak, “Erzurum’un kolektif çalışma dışında alternatifi yok. ‘Ortaklık kültürü’ ile alakalı Türkiye’de ciddi çıkmazlar var. Biz işin başında da bunun farkındaydık. Ama Türkiye’de bu anlamda bir model olduk. Bence bu konuda işin başı insandır. Eğer insan hakikaten yüreğini ortaya koyuyorsa, fedakârlığı baştan kabul ediyorsa, bu model her yerde uygulanır. Sıkıntıları baştan iyi etüt, iyi münazara ederek, yapılacak işe inanan bir ekiple işe başlanması önemli.” şeklinde konuştu.


BÖLGESEL FARKLAR GİDERİLMELİ
Türkiye’de kalkınma hamleleri içinde Erzurum ve bölgenin hep geri planda kaldığını söyleyen Yücelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğinden, bütünlüğünden bahsedeceksek; doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle her tarafın kalkınması lazım. Burada hem bize hem de hükümetlerin payına çok gayret düşer. Çünkü devletin anayasal görevi de bölgeler arası farkları gidermektir. Onun için onlar da gerekli düzenlemeleri yapacaklardır. Aşkale gibi beş-altı tane şirket olsa bu bölgenin cidden kaderi değişir. “ diye konuştu.


HEDEF; İLK YÜZ ŞİRKET İÇİNDE OLMAK
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Adım adım hedeflediğimiz rakamlara doğru gidiyoruz. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında 5 yılda 237 basamak yükseldik. Kapasite artırımı ile birlikte ihracata yöneldik. Elbette küresel kriz ve sektördeki değişim-gelişim süreci önemli. Bunları dikkatle takip ediyoruz. Ama her şeye rağmen ihracat rakamlarını büyütmek zorunda olduğumuz biliyoruz. Şu anda İran, Irak, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’a çimento satıyoruz. ” dedi.


YÜCELİK: ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Bölgede ve Türkiye’de, Aşkale Çimento’nun bir güç haline geldiğini belirten Yücelik, “Bu ve benzeri girişimlerimiz, kapasite artırımlılarımız, yatırımlarımız ihracata yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız. Aşkale Çimento’nun misyonunda ve vizyonunda da bu ve benzeri değerler vardır. İnşa ettiğimiz tesislerin çevre ve insana zarar vermemesi noktasında gereken tüm yatırımlar yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?