7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aşkale çimento klasiği

AŞKALE ÇİMENTO KLASİĞİ

Fortune 500 şirketlerinin net kârları 2009'da yüzde 62 oranında artışla 21 milyar liraya ulaştı. Ekonomi Dergisi Fortune'nin Finar D&B'nin katkılarıyla hazırladığı Fortune 500 açıklandı. Listeye geçtiğimiz yıl 245. sırada giren Aşkale Çimento bu yıl 13 basamak ilerleyerek 232. sıraya yükseldi. 2009 yılında bir önceki yıla göre yüzde 33,1 düşerek 20 milyar 389 milyon liraya gerileyen Tüpraş, bu düşüşe rağmen Fortune 500'de ilk sıradaki yerini korudu.

“BAŞARI ORTAKLIK RUHUNUN ESERİ”

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Fortune 500 listesinde olmanın ve bir önceki yıla göre 13 basamak yükselmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Var olmanın, ayakta durmanın, mücadele etmenin, insanımıza bir şeyler katmanın ve başarmanın mutlaka zorlukları vardır. Aşkale Çimento zoru başarıyor. Ama bunu yaparken birliğin ve de dirliğin harcını kullanıyor. Böylesi başarılar bizim ortaklık kültürümüzün yansımasıdır. Hedefimiz Türkiye’nin en büyük 100 firması içinde olmaktır. Bu artık bir hayal değil.” dedi.

“AŞKALE ÇİMENTOLAR ARTMALI”

Başkan Yücelik; Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Gürcistan-Batum’da tesisleri olan Aşkale Çimento’nun , özellikle istihdam noktasında ciddi atılımlar içinde olduğunu belirterek, “Bölgenin kalkınması ancak böylesi şirketlerle olur. Ortaklık ruhunun hakim olması halinde başarılmayacak iş olamaz. Aşkale Çimento’yu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği; çok ortaklı olmasına rağmen ürün kalitesi, hızlı karar alma, müşteri memnuniyeti ve kolektif ruhun hiç eksik olmaması olarak tarif ediliyoruz. Ortaklarımız ve çalışanlarımızın sabrı, şirket yöneticilerinin gayreti ile bu gün Türkiye’nin devleri arasında girdik. Aşkale Çimento bölge için bir moral ve umut kaynağı.” diye konuştu.

FORTUNE 500 NEDİR?

ABD'de yayımlanan ve dünyanın en itibarlı iş dergisi olan Fortune, 1955 yılından bu yana "Fortune 500" markasıyla dünyanın en büyük şirketlerini açıklıyor. Şirketleri satış cirolarına göre sıralayan "Fortune 500" çalışması dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor, referans olarak kabul ediliyor. "Fortune 500" içerisinde yer almak, prestij sembolü olarak tanımlanıyor. İş aleminin dünya ligi niteliğindeki bu liste; zaman içinde ülkelerin, sektörlerin, firmaların ne yönde seyir izlediğini de ortaya koyuyor. Benzeri çalışma Türkiye ekonomisine yön veren firmalar içine gerçekleştiriliyor. Türkiye'de imalat, ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan ve ilk yılında referans bir çalışma haline gelen "Fortune Türkiye 500" çalışması, yine kendi alanında dünya lideri olan Dun&Bradstreet'in (D&B) Türkiye'deki yetkili ofisi olan Finar A.Ş. ile birlikte hazırlandı.

AŞKALE ÇİMENTO KLASİĞİ
AŞKALE ÇİMENTO KLASİĞİ
AŞKALE ÇİMENTO KLASİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:08:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 17:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?