8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Aşkale Çimento Türkiye sıralamasında

İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan araştırmaya göre, Aşkale Çimento Türkiye'deki en büyük sanayi kuruluşları içinde 430. sırada yer aldı. 

1993 yılında Erzurum ve bölge insanının kollektif çalışma ruhuyla satın alınan Aşkale Çimento, başarılarına başarı katıyor. Türkiye'deki özelleştirme uygulamaları açısından bir çok akademik kurum ve kişi tarafından "özelleştirmede örnek kuruluş" olarak gösterilen Aşkale Çimento, İstanbul Sanayi Odası'nın araştırmasında göre, 2005 yılında 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' içinde 430. sırada yer aldı. Aşkale Çimento böylece bir önceki yıla göre 48 basamak yukarı çıkmış oldu. 

İstanbul Sanayi Odası'nın ilk defa 1968 yılında '100 Büyük Sanayi Kuruluşu' olarak başlattığı ve yıllar içinde geliştirerek, 1981'den itibaren 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' olarak sürdürmekte olduğu çalışması, 37 yıldır Türkiye ekonomisinin ve sanayinin gelişimine ışık tutması açısından büyük önem taşıyor. Aşkale Çimento'nun bir çok sıkıntılar içinden sıyrılarak Türkiye'nin en büyük 430. sanayi kuruluşu olması, şirkete maddi ve manevi açıdan destek veren herkesi mutlu etti. Şirket bir önceki yıl aynı sıralamada 478. sıradaydı. 

Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Aşkale Çimento, Türkiye'nin sanayi kuruluşları içinde 'Devler Lig' olarak sayılan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarı hepimizindir. Ortaklarından yönetim kuruluna, genel müdüründen işçisine ve yüreği bu şirketin başarısı için atan herkesin başarıya katkısı vardır. Bu gün Türkiye'nin en büyük 500 firması arasına giren Aşkale Çimento'nun hedefi, ilk 100'e girmektir. Bu birileri için hayal olabilir. Ama biz 13 yıldır hayali gerçeğe çevirmenin hazzını hep beraber yaşıyoruz" dedi. 

Başkan Yücelik, Aşkale Çimento'nun geldiği noktayı anlatırken "10 yılda 34 milyon dolarlık yatırım yapan Aşkale Çimento, yıllık 3 milyon ton çimento satmanın alt yapısını hazırlamaktadır. Erzurum Hazır Beton Tesisi'nin saatte 320 metre küp beton üretmesi ise kapasite artırımlarının bir sonucudur. Özelleştiği günden bu yana 41 milyon dolarlık enerji faturası ödeyen ve 32 milyon dolarlık vergi yatıran şirketimizin hedefi dev liginde ilk yüze girmektir. Trabzon Çimento ile birlikte bu hedefimiz hayal olmanın ötesine geçmiştir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 13:25:35
Güncelleme :27 Temmuz 2006 Perşembe 14:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?