4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşkale Çimento'dan iki dev proje

Aşkale Çimento, 38 milyon dolarlık iki dev projeyi daha devreye sokuyor. Erzincan ve Gümüşhane'de yapımına başlanan iki tesisin inşaat çalışmalarını sürdüren Aşkale Çimento, bölgede yeni yatırımlar için proje faaliyetlerini de sürdürüyor. 

1993 yılında bin ortağın bir araya gelerek satın aldığı Aşkale Çimento, istihdam ve yatırım açısından bölgede büyük başarılarda imza atıyor. 16 yıl önce sadece Aşkale'de bulunan fabrika ile yola çıkan şirket; bugün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Ağrı, Erzincan ve Gümüşhane'de devasa tesislere sahip oldu. 

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzincan ve Gümüşhane'de başlayan iki fabrika inşaatının hızla devam ettiğini belirterek, "Bu tesislerimizin devreye girmesi ile birlikte hem yüzlerce gencimiz iş imkanı bulacak hem de bölge ekonomisi hareketlenecektir. Çok kısa süre içinde bu yatırımları faaliyete geçireceğiz. Böylece bölgesel yatırımlarımıza verdiğimiz önemi bir kez daha pekiştirmiş olacağız. Çalışanımızın, ortaklarımızın ve bize güvenen insanların beklentilerini da asla boşa çıkarmadık" dedi.

EŞ ZAMANLI DEVREYE ALINACAK 

Erzincan ve Gümüşhane'de inşa edilen tesislerin 38 milyon dolara mal olacağını belirten Yücelik, "Öğütme, paketleme ve dolum özelliği taşıyan iki tesisimizin saatlik kapasiteleri 100 tondur. Tesislerin inşaatı eş zamanlı olarak başladı ve Mart-Nisan aylarında devreye girmesini planlıyoruz. Bu şekilde söz konusu bölgelerin çimento ihtiyaçları daha seri karşılanacaktır. Tesislerde ortalama ayrı ayrı olmak üzere 100 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

KRİZE RAĞMEN YATIRIMA DEVAM 

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Adım adım hedeflediğimiz rakamlara doğru gidiyoruz. Kapasite artırımı ile birlikte ihracata yöneldik. Elbette küresel kriz ve sektördeki değişim-gelişim süreci önemli. Bunları dikkatle takip ediyoruz. Ama her şeye rağmen ihracat rakamlarını büyütmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Şu anda İran, Irak, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan'a çimento satıyoruz" diye konuştu.
Bölgede ve Türkiye'de, Aşkale Çimento'nun bir güç haline geldiğini belirten Yücelik, şunları kaydetti:
"Bu ve benzeri girişimlerimiz, kapasite artırımlılarımız, yatırımlarımız ihracata yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız. Aşkale Çimento'nun misyonunda ve vizyonunda da bu ve benzeri değerler vardır. İnşa ettiğimiz tesislerin çevre ve insana zarar vermemesi noktasında gereken tüm yatırımlar yapılmaktadır."

BAŞARININ SİMGESİ AŞKALE ÇİMENTO 

Aşkale Çimento, çok ortaklı yapısına rağmen, "Birliğin ve dirliğin harcı" sloganıyla çıktığı yolda başarıdan başarıya koşuyor. Aşkale'de devletin elinde zarar eden çimento fabrikasından bugün Türkiye'nin en büyük, en karlı ve en çok vergi ödeyen şirketlerinden biri ortaya çıktı. Erzurum, Aşkale, Trabzon, Ağrı, Gümüşhane ve Erzincan'da yüzlerce insanın istihdam edildiği tesisler aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli katkılar gerçekleştiriyor. Aşkale Çimento, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük 296.
sanayi kuruluşu olurken, 2007 yılı rakamlarına göre Türkiye'nin en çok vergi ödeyen 94. firması olarak tespit edildi. Yine 2007 rakamlarına göre Anadolu Kaplanları içinde ihracat şampiyonu olarak dikkatleri çekti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?