6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Aşkale'de asker adaylarına uğurlama

Aşkale ilçesinde 88/2 tertip olarak vatani görevlerini yapacak olan gençler, aileleri tarafından davul zurna eşliğinde birliklerine uğurlandı.

Askerlik Şubesi önünde toplanan yaklaşık 100 genç ve aileleri davul zurna eşliğinde saatlerce halay çekti. Askere gidecek olan gençlerin bazılarının yakalarındaki ve ağızlarındaki emzikler dikkat çekti. Emziğin anlamını açıklayan gençler; " Yalancı emziklerin bizdeki anlamı 'Daha Çocuğuz, ama askere alıyorlar' demektir. Bu sadece işin esprisi. Askerlik hizmetinin şerefine ve kutsallığına inanarak burada toplandık, bizler aile ocağından ayrılarak peygamber ocağı olan kışlanın aile sıcaklığına gideceğiz.

Bizler bu vatanın evlatları ve Atatürk Gençliği olarak bu görevi yerine getirmenin ne kadar kutsal olduğunu biliyoruz ve göğsümüzü gererek bu vatan topraklarını koruyacağız. Şuan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamakla görevli kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu olmak, hepimize onur vermektedir" dediler.
Aşkale Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisiyle coşan gençler, sonrada kendilerinin oluşturduğu halay çemberiyle gönüllerince eğlendiler.

Askere gidecek gençler, arkadaş grupları tarafından havaya atılarak, "En Büyük Asker, Bizim Asker" sloganlarıyla araçlara bindirildi. Yakınlarının gözyaşları arasında araçlara binen gençlerin bazıları ailelerinden ayrılamayarak zor anlar yaşadı. Askerlerin bindirildiği araçlar, ilçe turu attıktan sonra Erzurum'a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?