4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşkale'de miniklerden resim sergisi

Aşkale’deki anaokulu öğrencilerince resim sergisi düzenlendi.


Aşkale’deki anaokullarında eğitim gören öğrencilerin yapmış oldukları resimler bütün okulların ortaklaşa olarak Aşkale Hak Eğitim Merkezinde düzenlediği sergi ile görücüye çıktı.


Sergi öncesi Atatürk anıtı önünden başlayarak İstanbul caddesi boyunca yürüyüş yapan minikler daha sonra açtıkları sergide gelen misafirlerini ağırladılar.
Minik öğrencilerin yapmış olduğu resimlerin sergilendiği resim sergisine İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ertuğrul Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Bayçelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.


Aşkale Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Resim sergisinin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, “ Eğitimin temel direğinin okul öncesi eğitimden geçtiğini bildiğimizden dolayı Aşkale’de okul öncesi eğitime gereğinden fazla bir emek sarf ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk sene birkaç okul öncesi okulumuz bulunurken şimdi nerdeyse Aşkale’nin kapasitesini yakalanmış bulunuyoruz. Nerdeyse tüm okullarımızın bünyesinde anaokulu sınıfı ve okul öncesi eğitim veren bir anaokulumuzu açmış durumdayız. Bu da onu gösteriyor ki Aşkale ilerisi için umut vaat ediyor. Şimdi görmüş olduğumuz sergi okul öncesinde olan öğrencilerin ne kadar başarılı olduğunu ve ileride bu öğrencilerin neler yapacaklarının birer göstergesidir. Bu gün bu yaşlarda bunları yapabilen bireyler yarın toplum için daha önemli şeyler yapacaklarından hiç kuşkumuz bulunmamaktadır ben bu anlamda bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm eğitimci arkadaşlarımı kutluyorum ve bunca güzellikleri bizlerle paylaşan öğrencilerinde gözlerinden öpüyorum” dedi.


Sergilerin çocukların özgüvenlerini kazanmaları için önemli bir etkinlik olduğunu belirten Gültekin Zegerek Anaokulu Müdürü Kahraman Karali ise “Bu tür sergiler çocuklarımızın özgüvenlerini kazanmalarını sağlarken , kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı sağlayacaktır. Bizler çocukların içlerinde gizli hayal dünyalarının dışa yansıtmalarını sağladık ve bir yıl boyunca gördüğünüz gibi 150 minik öğrencimizin hayal dünyasıyla bu sergiyi açtık.Yoğun katılımında sağlandığı bu sergide ailelerimizin bizlerin ve öğrencilerin yanında olması da ayrı bir mutluluktur.” Diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?