4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşkale'de öğrenci dergisi çıktı

Aşkale Koçak İlköğretim Okulu öğrencileri, Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldırım'ın öncülüğünde "Kar Çiçekleri" adlı dergi çıkararak diğer okullara da örnek olacak çalışmaya imza attı.

Aylık olarak çıkarılacak olan adlı Kar Çiçekleri dergisinde resim, şiir, karikatür, araştırma, inceleme, hikaye, fıkra, röportaj, bilmece, bulmaca gibi konulara yer veren öğrenciler, derginin satışından elde ettikleri geliri okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını söyledi.

Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldırım, dergiyi çıkarmaktaki amaçlarının velilerle buluşarak, duygu ve düşünceleri paylaşmak olduğunu ifade ederek, "Geleciğimizi onlar üzerine kurduğumuz, öğrencilerimizin siz çocuklarınızın düşünce zenginliklerini göstermek ve tümüyle ortak olmaktır. İnsanların erişmek istedikleri hedefleri yoksa yaptıkları hiçbir işten zevk almazlar. Bu dergiyi çıkarırken bir çok zorlukla karşılaşmamıza rağmen bazı olaylara bir yerde başlaması gerektiği hususu zihnimizi meşgul eden bir olaydı. En önemli husus ise okumayan sorgulamayan yazmayan öğrencilerimizi ve insanımızı bu dergiyle bütünleştirmek. Bizler Türk milleti olarak yazmayı sevmediğimiz için bir çok destanlar ve tarihimizde unutulmaz sırlarla dolu kahramanlıklar göstermemize rağmen yazma konusunda ki eksiklerimizden dolayı tarihi yapan bizler yazan başkaları olmuştur. Bu dergide emeği geçen başta okul müdürüm olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

Koçak İlköğretim Okulu Öğretmenleri ise dergiyi çıkartmalarındaki amaçlarının öğrencilerin bir etkinliğe katılmalarını sağlamak, okulun tanıtımını yapmak ve en önemlisi de buradan sağlanan gelirle okul kütüphanesini kitap açısından zenginleştirmek olduğunun ifade ettiler.

Öğrencilerin derginin yayına hazırlanmasında büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getiren öğretmenler; “ Bir işi yapmanın ve onu başarmanın mutluluğunu bizimle birlikte yaşadılar. İlk etapta 500 adetle başladığımız dergimizi daha da geliştirmek derginin içeriğini daha geniş kapsamlı bir hale getirmeyi planlıyoruz.Biz istiyoruz ki sağlanacak imkanları okulumuz ve çevremize harcayarak daha çok faydalı olabilmektir. Emeğimize değer vererek bizi yalnız bırakmayan sevgi dolu yüreklere teşekkür ederiz" dediler
Okul Müdürü Ali Örücü ise ”Bu dergi başta öğretmenimiz İbrahim Yıldırım hocamızın olağanüstü gayretleri ve öğrencilerimizin özverili çalışması sonucu ortaya çıkmıştır. İmkânlarımızı zorlayarak böyle bir çalışma ile 500 adet dergi çıkarmış bulunuyoruz. Amacımız öğrencilerimizi böyle sosyal faaliyetlere yönlendirmek bilgi birikimlerini ve becerilerini paylaşmalarını sağlamak ve velilerin okul öğrenci ilişkilerini daimi tutmaktır. Derginin yayınlanmasında emeği geçen ve bizlere maddi desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza , herkese teşekkür ediyoruz “şeklinde konuştu.

Aşkale Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman'da, “Taşımalı sitemle öğrenci eğitimini sürdüren Koçak İlköğretim okulumuza sergiledikleri örnek çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bir çok imkansızlığa rağmen öğretmen ve öğrencilerimizin üstün gayreti ve çalışmaları gerçekten takdir edilecek bir durumdur” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 19:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?