4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşkale'de şehit babası sülüs verdi

Erzurum’un Aşkale ilçesinden vatani görevlerini yapacak olan gençlere coşkulu ve duygulu bir uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit babasının sülüs verdiği uğurlama töreninde gençler, halaylarla, gözyaşları arasında birliklerine gönderildi.

Aşkale ilçesinden Şubat 2009 celbinde asker olacak 1989 doğumlu gençler için uğurlama töreni düzenlendi. Aşkale Belediye Başkanı Dr.Ahmet Yaptırmış, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ertuğrul Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, siyasi parti temsilcileri, gençlerin yakınları ve vatandaşların katıldığı törende duygu dolu dakikalar yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Aşkale’de düğün coşkusu yaşandığını söyledi. Kurbanların kesildiği, halayların çekildiği uğurlama törenine katılan analara seslenen Yaptırmış, “Bugün bu alanda vatan hizmet için yanan gençlerimizi bu kutsal görevlerini yerine getirmek üzere kışlalarına yolcu etmek üzere toplandık. Bugün Aşkale’de düğün var. Kurbanlar kesiliyor, davul zurna çalınıyor.Ben ilk olarak elleri öpülesi, cennet ile müjdelenen analarımıza seslenmek istiyorum.Ağlamayın üzülmeyin aksine bu vatana hizmet için yetiştirdiğiniz evlatlarınızın görevlerini devralmak üzere hazırlık yaptıkları bu mutlu günün haklı gururunu yaşayın, sizler asla hakları ödenemeyecek her şeyin en güzeline layık en kutsal varlıklarımızsınız.”dedi.

Konuşmasında vatani görevlerini yapmak üzere yola çıkacak olan gençlere de seslenen Başkan Yaptırmış, şunları söyledi:
“Vatana hizmet günü, nöbet sırası artık sizin. Unutmayın ki arkanızda bıraktıklarınız sizlerin sayesinde bu vatanda huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmektedir. Gözünüz arkada kalmasın. Onlar bizlere sizlerin bir emanetidir. Dün bizler için hizmet görevini yürütmekte olan askerlerimiz şanlı bayrağımızı ve kutsal vatan toprağını koruma görevini sizlere devretmek üzere beklemektedirler. Sizlerin de bu görevi devralmak için.büyük bir özlem içerisinde olduğunuzu biliyorum. Askerliğe ilk adımı attığınız bu günde sizleri dualarımızla Peygamber ocağına uğurluyoruz.Yolunuz açık olsun Allah’a emanet olun.”

Uğurlama töreninde genç Mehmetçiklere seslenen Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ertuğrul Yavuz, “Sevgili Mehmetçikler, hem dini, hem de kültürümüz açısından kutsal bir vazifeye başlamanın haklı gururu içindesiniz.Bu kutsal görevi kiminiz Manisa’da, jandarma, kiminiz Isparta’da piyade, kiminiz komando, kiminiz denizci, kiminiz havacı olarak yapacaksınız.”dedi.

Çocuklarını askere yollayan anne babalara da seslenen Ertuğrul Yavuz, “Değerli anne ve babalar evlatlarınız emin ellere teslim edilmiştir. Onlara artık sadece sizin değil Türk Silahlı Kuvvetlerinin de evlatları da olmuştur. Onlar için endişe etmeyin. Sağ salim dönmeleri için dua ediniz. Evlatlarımızı Allah’a emanet ediyor, hayırlı görevler ve yolculuklar diliyoruz.”dedi.

ŞEHİT BABASI SÜLÜS VERDİ

Kurbanların kesildiği, Halk Eğitim Merkezi bar ekibinin gösteriler yaptığı törene katılan şehit babası Mehmet Güven, Mehmetçiklere sülüslerini teslim etti. 1995 yılında oğlu Semih Güven’i Bitlis Mutki’de şehit veren baba Mehmet Güven, asker adaylarına hayırlı teskereler temennisinde bulurdu.

Davul-zurna eşliğinde bar oynayıp halay çeken gençler daha sonra yakınlarının gözyaşları ve duaları arasında otobüslere binerek birliklerine teslim olmak üzere yola çıktılar.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?