6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Asker tartışması zor yatıştırıldı

Erzurum İl Genel Meclisi'nde asker kavgası yaşandı. İl Genel Meclisi Başkanı Fakirullah Temir başkanlığında Kasım dönemi ikinci toplantısını gerçekleştiren İl Genel Meclisi'nde asker tartışması yüzünden SP ve MHP'li meclis üyeleri arasında yaşanan gerginlik güçlükle yatıştırılabildi. 

İl performans planı ve komisyonların raporlarını görüşmek üzere toplanan Meclis'te Köprüköy il Genel Meclis'inin Saadet Partili (SP) üyesi Saffan Ağyürek gündem dışı söz aldı. Hınıs-Karayazı-Köprüköy kavşağında jandarma tarafından yapılan yol uygulamaları ile ilgili eleştirilerde bulunan Ağyürek, bölge insanının yapılan uygulama ile rencide edildiğini öne sürdü. Uygulamada görev alan bazı askerlerin vatandaşlara yönelik uygulamaları ile tepki topladığını öne süren SP'li Meclis üyesi Ağyürek, "Ne idüğü belirsiz bir insan, uygulamaları ile bölgedeki insanları rencide ederek askere düşman haline getiriyorlar. Bu uygulama ile ilgili yetkilileri göreve çağırıyorum" dedi. 

SP'li Meclis üyesinin konuşmasının ardından MHP'li Meclis üyesi İhsan Akan ve bazı meclis üyeleri askere yönelik ifadelerin doğru olmadığını belirterek Ağyürek'ten özür dilemesini istediler. Bu sırada SP'li Meclis üyesi Saffan Ağyürek ile MHP'li Meclis üyesi İhsan Akan arasında sert tartışma yaşandı. Birbirlerinin üzerine yürüyen meclis üyelerinin arasına AK Partili meclis üyeleri girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştılar. Tartışma üzerine Meclis Başkanı Fakirullah Temir, oturuma 10 dakika ara verdi.
Aranın ardından meclis toplantısına devam edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:33:56
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 17:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?