4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Aşure yaparken kendini yaktı

Erzurum'un Olur ilçesinde aşure yapmak için yaktığı tandıra düşen kadın feci şekilde yanarak yaralandı.

Olur İlçesine bağlı Çataksu köyünde oturan Taliha Çiftçi, çocuklarının televizyonda dağıtılırken gördüğü aşureden istemesi üzerine akşam saat 20.00 sıralarında aşure yapmak için tandırı yaktı. Dengesini kaybederek tandıra düşen kadının elleri feci şekilde yandı. Yüzüstü düştüğü tandırdan kendi imkanlarıyla çıkan Çiftçi, ambulansla Olur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ellerinde ağır yanıklar oluşan Çiftçi, buradan Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Bölümü'ne sevk edildi.

Taliha Çiftçi, "Allah beni çocuklarıma bağışladı" diyerek tandıra düştüğünde öleceği hissine kapıldığını dile getirdi. Çiftçi, çocuklarının istediği aşureyi yapmak için akşam geç saatlerde tandırı yaktığını söyleyerek, "Tandırın başında mısırı pişirmek isterken birden dengemi kaybettim ve ellerimin üzerine ateşe düştüm. Bir süre bağırarak yardım istedim. Kimse sesimi duymayınca bende kendi imkanlarım ile düştüğüm ateşten çıkmayı başardım" dedi.

Çocuklarının durumunu çok merak ettiğini dile getiren talihsiz kadın, durumunun iyi olduğunu söyledi. Talihsiz kadına refakatçilik yapan görümcesi Mahire Belen ise, "Normalde o saatte tandır yakılmaz bizim köyde. Çocuklarının isteğini yerine getirmek için yapmış olsa gerek. Ben annemin hastalığı ile ilgilenirken yandığını duyduğum görümcemin yardımına koştum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 18:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?