6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ata sporu küfür sporu oldu

Sporda bütün uğraşlara rağmen önüne geçilemeyen küfür ve şiddet, Erzurum’da ata sporu ciriti bitirme noktasına getirdi. Cirit sahasında bugün oynanan maçta mağlubiyeti hazmedemeyen ciritçilerin itiraz ederek küfrettiği hakem, sinir krizi geçirerek, şoka girdi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Mahalli Atlı Cirit ligi, karşılaşmaları büyük bir çekişmeyle devam ederken bugün oynanan Çiftlik Atlıspor - Akıncı Atlıspor karşılaşması sonrasında istenmeyen olaylar yaşandı. Hakem Yusuf Karcioğlu’nun karşılaşmanın sonucunu açıklaması üzerine yenilgiyi hazmedemeyen Akıncı Atlıspor ciritçileri, hakeme küfürler yağdırdı.

Küfürlere dayanamayıp hakem kulübesinden inen Yusuf Karcioğlu, bir süre sonra sinir krizi geçirerek, şoka girdi. Görevli polisler hakem Yusuf Karcioğluna müdahale ederek, ayıltmaya çalıştı. Yaşanan olay sonrasında hakem kulübesinden anons yapılarak, Erzurum’da 26 tane cirit hakeminin olduğunu ve sürekli küfürlere maruz kaldıkları için bundan sonra cirit karşılaşmalarını yönetmeme kararı aldıkları açıklandı.

Yaklaşık 1 saat sonra kendine gelebilen hakem Yusuf Karcioğlu ise, "Erzurum’da ata sporu cirit kendini bilmez insanların ettikleri küfürler nedeniyle bitme noktasına geldi. Bu küfürler yüzünden bir çok arkadaşımız çok sevdikleri bu spordan uzaklaştılar. Erzurum’da artık hakemlik yapmayacağız. Hakem olmazsa ciritte oynanamaz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 18:25:36
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 17:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?