4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ata Teknokent açılışa hazır

ATA TEKNOKENT AÇILIŞA HAZIR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ata Teknokent A.Ş‘nin önemli bir görev üstleneceğini belirterek, “Ata Teknokent A.Ş tamamlanmak üzere. Bazı bloklar hizmete hazır. Bilim ve teknoloji üretmeye istekli bilim adamlarımızı ve müteşebbis halkımızı Ata Teknokent A.Ş’ye davet ediyorum; gelip yer alın, şirketler kurun, ortak olun ve üretin” dedi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ata Teknokent A.Ş’nin tanıtımında konuşan Koçak, Ata Teknokent A.Ş’nin yüksek nitelikli ofislerinde ARGE faaliyeti yürütecek kuruluşların sanayi ve hizmet sektörüne hizmet vereceklerini hatırlattı. Koçak, “Atatürk Üniversiteli öğretim üyeleri ARGE şirketleri kurup ileri ve yeni teknoloji alanlarında yeni ürünler ve yeni teknolojiler ve yazılımlar üretmeliler” diye konuştu.

2001 yılında kurulan Ata Teknokent’in önündeki engellerin bir bir aşıldığını ve 2008’in Eylül ayından itibaren isteklilere yer kiralanması yoluna gidildiğini hatırlatan Koçak, şu anda 8 firmayla sözleşme imzalandığını, 18 firmanın ise müracaatı olduğunu bildirdi. Koçak, inşaatı tamamlanan bloklarda, 68 firmaya yer tahsisi yapılabileceğini hatırlattı.

“Bölgeye hizmet edecek herkese yer var” diyen Rektör Koçak, bilim adamlarına ve Erzurumlu müteşebbislere çağrı da bulunarak, “Gelin, şirketler kurun, ortak olun, yer alın, insanımıza iş imkânı sağlayın,” diye konuştu.

Daha sonra Ata Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, Ata Teknokent’in son durumu hakkında bilgi verdi.

Ata Teknokent A.Ş’nin açılışa hazır olduğunu anlatan Efeoğlu, Türkiye’de 34 Teknokent bulunduğunu ve bunlarda bin 189 firmanın faaliyet yürüttüğünü söyledi. Teknokent’lerde 11 binden fazla insanın istihdam edildiğine dikkat çeken Efeoğlu, bugüne kadar Teknokent’lerde 5 bin 309 projenin sonuçlandırıldığını ve bunun ülkemize önemli bir katkı sağladığını ifade etti. Halen 3 bin 606 projenin üzerinde çalışıldığını anlatan Efeoğlu, Teknokentlerin 540 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ekim-Kasım aylarında faaliyete geçecek olan Atateknokent A.Ş.’nın daha etkin bir üniversite sanayi işbirliği sağlayacağını ve her türlü gelir, vergi ve resim gibi harçlardan muaf olacağını hatırlatan Efeoğlu, şunları kaydetti: “Daha işin başında olmamıza rağmen Bakanlıktan, Ata Teknokent için 6,4 milyon hibe aldık. Ata Teknokent A.Ş.’de görev yapacak firmalar gelir ve kurumlar vergisi vermeyecek, ürettikleri ürünler ve yazılımlar katma değer vergisinden muaf tutulacak. Çalışınlar, araştırma yapanlar ve yazılımcılar için vergi ödenmeyecek. Üniversitemiz elemanları Yönetim Kurulu izniyle araştırma sonuçlarını ticarileştirebilecekler; şirketlere ortak olabilecekler ve şirketlerin yönetiminde görev üstlenebilecekler.”

Daha sonra Ata Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Av. Alp Arslan, “Öğretim Üyesi-Teknokent için Yeni Bir model tanıtımı” konulu bir sunum yaptı

ATA TEKNOKENT AÇILIŞA HAZIR
ATA TEKNOKENT AÇILIŞA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 17:43:02
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 23:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?