4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Atalay MOBESE'yi hizmete açtı

Erzurum'da yeni kurulan MOBESE Kent Güvenlik Merkezi binasını gezen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MOBESE'lerin en önemli önleyici güvenlik uygulaması olduğunu ifade ederek, İstanbul'da çalıntı, kayıp veya sorunlu araçların bu şekilde en başta Boğaz Köprüsü'nde daha sonra da MOBESE'lerin kurulu olduğu yerlerde yakalandığını söyledi.

Erzurum'da Karskapı semtinde yeni kurulan MOBESE Kent Güvenlik Merkezi binası, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılımıyla bugün hizmete açıldı. 37 noktada 97 kamerayla bugünden itibaren Erzurum gözetlenmeye başlanılırken, Bakan Atalay, MOBESE'nin önemine değindi. 2008 Ocak ayında Ankara'da düzenlenen valiler toplantısıyla Türkiye'nin 81 ilinde MOBESE kurulması için girişimlere başlandığını belirten Bakan Atalay, "2008 Ocak ayında İstanbul'da MOBESE vardı. Diğer illerimizde kurulması için de valilerimize çağrıda bulunduk. Şu an itibariyle birçok ilde artık MOBESE kameralar kurulurken 15 ilimizde ise ihale aşamasında. Büyük 30 ilçemizde de MOBESE kuruldu" dedi.

Erzurum'un da artık MOBESE sistemiyle gözetleneceğini kaydeden Atalay, "Önleyici güvenlik dediğimiz uygulamanın en önemli unsuru bu. MOBESE'ler caydırıcılık özelliği taşıyor. Ana caddeler, işyerleri, bankalar ve benzeri yerler güvenlik altında oluyor" diye konuştu.

İstanbul'da çalıntı, kayıp veya sorunlu araçların bu şekilde en başta Boğaz Köprüsü'nde daha sonra da MOBESE'lerin kurulu olduğu yerlerde yakalandığını ifade eden Atalay, "MOBESE'ler kaydediyor. Bu şekil araçlar hemen yakalanıyor. Başta Boğaz Köprüsü'nde çalıntı, kayıp araçlar yakalanıyor. MOBESE'lerde plaka kayıt özelliği var. Bu şekilde plakası kaydedilen aracın künyesi ortaya çıkıyor ve alınıyor" diye devam etti.

Bakan Atalay, daha sonra Toplum Destekli Polislik Bürosu'nun hazırladığı slayt gösterisini izledikten sonra, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İl Teşkilatı ve Atatürk Üniversitesi'ne ziyaretlerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 19:19:59
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 01:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?