7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Atanamadı, tesisatçı oldu!

ÖĞRETMEN TESİSATÇI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksel Okulu’ndan (BESYO) 5 yıl önce mezun olan İsmail Kurttepe, atanamayınca kalorifer tesisatçılığı yapmaya başladı.

Tekman’daki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) tesisatçılık yapan Kurttepe, “Yıllardır öğretmen olmanın hayaliyle yaşıyorum. Atamam olana kadar işsiz kalmamak için kalorifer tesisatçılığı yapıyorum” dedi.

Atatürk Üniversitesi BESYO’dan 2005’te mezun olan İsmail Kurttepe, KPSS’den yeterli puanı almasına karşın bir türlü atanamıyor. 5 yıldır eğitimini aldığı mesleği yapmanın hayaliyle yaşayan Kurttepe, daha fazla işsiz kalmamak için kalorifer tesisatçılığı yapmaya başladı. Tekman’daki YİBO’da kalorifer tesisatçılığı yapan Kurttepe, öğretmen olacağı günü iple çektiğini söyledi.

Kalorifer tesisatçılığının zor olduğunu anlatan Kurttepe, “Beş yıl boyunca sürekli olarak öğretmen olmak için çalıştım. Sınavlarda yeterli puanı almama karşın bir türlü atanamadım. Başka çarem kalmayınca kalorifer tesisatçılığı yapmaya başladım. Şu an YİBO’daki kaloriferleri onarıyorum. İşim çok zor ama yine de yapmak zorundayım. Öğrencileri gördükçe öğretmen olamadığıma daha fazla üzülüyorum” diye konuştu.

ÖĞRETMEN TESİSATÇI
ÖĞRETMEN TESİSATÇI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 11:35:01
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 11:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahit bölük IP: 88.226.180.xxx Tarih : 3.10.2010 15:49:32

Yazık yazıkki ülkemizde halen bu utanç verici olaylarla karşılaşıyoruz milli eğitim bakanımız sağolsunlar her yerde siyaset yaparakta diye biliyorlar ki eğitimsiz hiç bir çocuğumuz kalmasın diye oysa bakıyorum ki türkçe matematik fizik ingilizce vb öğretmenlerimiz beden eğitim öğretmenliğinide yapıpta bizi uyutmaya  çalışırken çocuklarımızı spordan uzak avuta biliyorlar sayın bakan ilçemizde beden eğitim asıl öğretmeni okulda kalorolifer tesisatçısı olarak olarak çalışıyor atasana ama neden atasınlarki seçimlere ne kaldıki oy istemekten zaman ları olmuyorlarki