4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Atatürk Üniversitesi hızla büyüyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin aradan geçen 52 yılda ciddi bir büyüme ve gelişme kaydettiğini belirtti.


Üniversite öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan Rektör. Koçak, gerek fiziksel şartları, gerek öğrenci hacmi, gerek idari ve akademik personeli ve gerekse üniversite olmanın bütün sosyal ve kültürel koşulları bakımından Atatürk Üniversitesinin ciddi bir büyüme ve gelişme kaydettiğini vurguladı. Koçak, "Bu bağlamda, fakülte sayımız yeni kurulan Oltu Yer Bilimleri ve Sağlık Bilimleri fakülteleriyle 16’ya, yüksekokul sayımız 5’e, meslek yüksekokulu sayımız 8’e, enstitü sayımız 6’ya, araştırma merkezlerimizin sayısı da 14’e ulaştı. Ayrıca bu yıl itibariyle Üniversitemizde 9 yeni bölüm ve bu bölümlere bağlı 20 anabilim dalı açıldı. Yeni kurulan bölümler için teklif edilen 2bin 500 öğrenci ile 2009-2010 yılında öğrenci sayımız yaklaşık 39 bini bulacaktır. Buna ek olarak, Araştırma Hastanemizde yeni üniteler ve Rektörlük bünyesinde de son teknolojik donanımları içeren bir arşiv sistemi oluşturuldu” diye konuştu.


Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin Doğu Kalkınma Ajansı’nın başkanlığını yaptığını da belirterek, “Bölgesel eşitsizliklerin giderilmesi önemli bir sorun olarak değerlendirilmeli ve bölgesel kalkınma ilkeleri belirlenmelidir. Bölgesel kalkınma ile amaçlanan, az gelişmiş bölgelerde ekonomik büyümenin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal bakımdan gelişmiş bölge düzeyine yaklaşacak temellerin oluşturulmasıdır. Bu amaçla kurulan Doğu Kalkınma Ajansı’nın başkanlığını yapmaktayım. Üniversitemizin bölge gelişmesinde etkin olacak bu olayda sorumluluk üstlenmesi ve katkıda bulunması mutluluk verici olmuştur” şeklinde konuştu.


“Üniversitemiz, uluslararası işbirlikleri, uluslararası yayınları, uluslararası akreditasyonları ve üyelikleri ile ülkemizde ve dünyada saygın bir yere sahiptir. Bugün bu vesile ile söz konusu özelliklerini önümüzdeki yıllarda artıracağının garantisini de veriyorum” diyen Rektör Koçak, “Üniversitemiz, Uluslararası Bilim Atıf İndekslerine giren dergilerde yayınlanan bilimsel yayınlar da 2007 yılında 596 yayınla 12. Sırada yer alırken, 2008 yılı itibariyle yayın sayısı 639 olmuştur. Yayın sayısının artarak devam edeceğine olan inancımı yinelemek istiyorum” dedi.


Öğrenci velilerine de seslenen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, şunları ifade etti: “Bugün evladınızla sadece sizlere diploma getirdikleri için gurur duymayınız. Bugün aynı zamanda topluma insan olmanın erdemini taşıyan evladı kazandırdığınız için gurur duyunuz. Kuşkusuz toplumsal ortaklık ve paydaşlık olgusunun asıl mimarları sizlersiniz. Aile kültürümüz bize bu ortak kültür zenginliğini sunduğu için biz bu hamuru kolaylıkla karıyor, başarılı, olgun bireyleri yetiştirebiliyoruz. Sizler bugün her türlü övgüyü hak ediyorsunuz. Bugün emeklerinizin, özverilerinizin karşılığını alıyorsunuz. Bugün sizin için ödülünüzü alma günü... Ne kadar sevinseniz, ne kadar övünseniz yeridir. Sizleri gönülden kutluyorum.”


Rektör Koçak, mezun olan öğrencilerden beklentisini de şöyle kaydetti: “Atatürk Üniversitesi’nde almış olduğunuz her şeyi, yarın çeşitli birimlerinde görev alacağınız milletimize sunulmuş bir vedia kabul ederek, bunu koruyup, veriliş maksatlarına uygun biçimde değerlendirmeniz en büyük beklentimizdir. Sizler üniversiteye başlarken ülkemizin geleceği için umut iken şimdi köklü ve büyük üniversitemizin gururusunuz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk Üniversitesi mezunu olma haysiyet ve kıvancını duyarak hareket edeceğinize olan güvenim tamdır. Yolunuz açık, şansınız bol olsun Türkiye’nin aydınlık yüzleri. Geleceğinizle buluşuyorsunuz, bilginize, görgünüze güvenin. Yolunuz açık olsun Atatürk Üniversitesi mezunları.”
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?