6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Atatürk Üniversitesi sıralamada 11'nci

Erzurum Atatürk Üniversitesi, 2007 yılında yayımlanan bilimsel çalışma sıralamasında Türkiye'deki üniversiteler arasında 11. olurken, bilim adamına düşen yayın sıralamasında ise alt sıralarda yer aldı. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2007 yılında yayımlanan bilimsel çalışmaların üniversitelere göre dağılımını açıkladı. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de bulunan 93 üniversitenin çalışmaları ele alındı.
Kuruluşunun 51. yılını kutlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi, 422 yayınla 93 üniversite arasında 11. sırada yer aldı. Bilimsel yayında üniversiteler arası sıralamasında 11. olan Atatürk Üniversitesi, öğretim üyesine düşen yayında ise gerilerde kaldı. YÖK istatistiklerine göre bin 50 öğretim üyesi bulunan Atatürk Üniversitesi 422 yayınla 93 üniversite arasında 57. sırada yer aldı. 

Atatürk Üniversitesi'nin 13 fakülte, 6 enstitü, 5 yüksekokul, 16 araştırma ve uygulama merkezinden oluştuğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, tercih edilebilir bir üniversite olmak için çalışma yürüteceklerini söyledi. 

Üniversiteyi bulunduğu noktadan çok daha yüksek seviyelere taşımak için çalışacaklarını belirten Rektör Koçak, "Muasır medeniyet seviyesine çıkmada kendi yol haritasını doğru oturtan Atatürk Üniversitesi üstünlüklerinin, yetkinliklerinin, yetersizliklerinin ve yakalayabileceği fırsatların farkındadır. Bu sebeple gelişmiş üniversitelerin mevcut birikimlerinin üstünde bir hedefe kilitlenmiştir. Bize düşen, üniversitemizi bulunduğu noktadan çok daha yüksek seviyelere taşımak ve bugüne kadar elde edilen başarılara yenilerini eklemektir. Bunu bilim adamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, esnafımız ve halkımızla birlikte yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?