7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Atatürk Üniversitesi tarihi kitap oldu

Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yıldönümü dolayısıyla üniversite yönetimi tarafından hazırlanan ve üniversitenin tüm faaliyetlerini içeren iki ciltlik bir kitap yayınlandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Kaya tarafından uzun süredir büyük bir emekle hazırlanan Yrd. Doç. Dr. Salih Denli ve Araştırma Görevlisi Köksal Bilirdönmez tarafından sayfa düzeni ve grafik tasarımı yapılan kuşe kağıda basılı 1064 sayfalık kitapta, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadarki tüm safhaları geniş bir şekilde yer alıyor.

Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’ın özsözünün yer aldığı kitapta, 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin kuruluş tarihi, şimdiye kadarki gelişmeler, bilimsel çalışmalar, fakülteler, yetiştirdiği değerli bilim adamları, üniversiteyi ziyaret eden cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve sosyal faaliyetlere geniş olarak yer veriliyor.

Kitabın Birinci cildinde, şimdiye kadarki rektörlere, rektör yardımcılarına, dekanlara, daire başkanlarına, fakülteler ile bu fakültelerin kuruluşu ve gelişimi ile ilgili bilgiler, üniversitenin üst yönetimi, Ziraat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi., Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Erzincan Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Ağrı Eğitim Fakültesi, Erzincan Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Bayburt Eğitim Fakültesi, Erzincan Fen-Edebiyat Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin kuruluşu ve şimdiye kadarki gelişmeleri ele alınıyor.

İkinci ciltte ise; Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, yüksek okullar: Hemşirelik Yüksekokulu, Erzurum Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu, Ağrı Sağlık Yüksekokulu, Erzincan Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Erzincan Meslek Yüksekokulu, Bayburt Meslek Yüksekokulu,Erzincan İlahiyat Meslek Yüksekokulu, Refahiye Meslek Yüksekokulu, Oltu Meslek Yüksekokulu, Pasinler Meslek Yüksekokulu, Aşkale Meslek Yüksekokulu, İspir Hazma Polat Meslek Yüksekokulu, Narman Meslek Yüksekokulu, Tercan Meslek Yüksekokulu, Hınıs Meslek Yüksekokulu, Ağrı Meslek Yüksekokulu, Kelkit Aydı Doğan Meslek Yüksekokulu, Araştırma ve Uygulama Merkezleri yer alıyor.
Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çevre Sorunları Araştırma Merkezi, Deprem Araştırma Merkezi, Avrupa Birliği İlişkileri Araştırma Merkezi, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLMER), Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (USİGEM), Tıbbi ve Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi (ATASBAM), Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi, Stratejik Araştırmalar Merkezi, Halıcılık Eğitim Merkezi, Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’yle ilgili bilgiler verildiği kitap, bir kaynak eser olarak değerlendiriliyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 16:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?