8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Atatürk Üniversitesi'nde kayıtlar sürüyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne kayıtlar devam ediyor. 

2006-2007 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 7 bin öğrencinin alınacağı Atatürk Üniversitesi'nde kayıt işlemleri 11 Eylül'de sona erecek. 

Öğrenci İşleri Kayıt Merkezi'ne başvuran adayların, kılık-kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş hukuki mevzuata uymaları istendi. 

Türbanlı bazı öğrenciler, üniversite güvenlik görevlileri tarafından uyarıldıktan sonra saçlarını açarak veya peruk takarak işlemlerini gerçekleştirirken, saçlarını açmayan bazı türbanlı öğrenciler ise kayıtlarını yaptırmadan Öğrenci İşleri Kayıt Merkezi'nden ayrıldı. Bu sene kayıtların ayrı ayrı fakülte binalarında yapılması sebebiyle geçen yıllara göre yoğunluğun az olduğu görüldü.
iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 21:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurcan Kaya IP: 85.178.42.xxx Tarih : 24.01.2009 23:21:35

Ben almanyada yasayan bir türk kiziyim ve türkiyede yasanan bu üniversitelerdeki basörtü yasagini cok yanlis buluyorum..ve sizlere basima gelen biseyi anlatmam lazim..ben bu basörtüsü konusunda cok hassasimdir ve alman ögretmenimle kavga etmisimdir,bir gün yine konusurken bizim okulumuzdada almanya gibi yerde basörtü yasagini getirdiler,ve asil ozaman hersey dahada kötüye gitti,ögretmenime sordum dedimki neden yasaklandi basörtü okulumuzda,sirf basörtüsü takan kizlar icin gecerliydi bu kural neden diye sordum,ögretmen bana ne dedi biliyormusunuz????Kendi Memleketinizde Yasakda Neden almanyada serbest olsun.Diyecek bisey bulamadim inanin neden cünkü hakliydi ögretmenim.Artik nolur buna bisey yapilsin biz almanyada veya herhangi yurdisinda yasayan bir insan bayan yani cok zor durumda kaliyo.Türkiyede Ya basörtü serbest olacak yada olacak.olmasi lazim.