6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Atatürk Üniversitesinde seçim heyecanı

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde seçim heyecanı bu hafta yaşanacak.

19 Haziran'da yaklaşık bin 130 öğretim üyesi YÖK'e bildirilecek rektör adaylarının belirlenmesi için oy kullanacak.

Atatürk Üniversitesi'nin rektör adaylarını belirleyecek olan seçim 19 Haziran Perşembe günü gizli oylama ile yapılacak. Bin 130 öğretim üyesi Kültür Merkezi'nde kurulacak 2 ayrı sandıkta oy kullanacak. Oy verecek her öğretim üyesi oy pusulasına yalnız bir adayın ismini yazabilecek. Üniversitede yapılacak seçimde en fazla oy alan 6 rektör adayının ismi Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek. YÖK de bu adaylardan 3 ismi seçerek Cumhurbaşkanı'na sunacak.

Görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın yeniden aday olamayacağı yarışta Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi 13 profesör, öğretim üyelerinin karşısına çıkacaklar. Yaklaşık bin 130 öğretim üyesi 19 Haziran'da şu isimler için oy kullanacaklar:

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Enver Altaş, Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. İsmet Kırpınar, Prof. Dr. Selahattin Çelebi ve Prof. Dr. Şevki Özdemir, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile Prof. Dr. Uğur Güllülü, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Akbulut, Prof. Dr. Turgut Göğebakan, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Ümit Demir, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Talat Yanık, Diş Hekimliği Fakültesi
Dekanı Prof. Dr. Recep Orbak.

Bu yıl 51 yaşına giren Atatürk Üniversitesi'nde bugüne kadar Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'la birlikte 14 rektör görev yaptı. Bin 130 öğretim üyesi 19 Haziran'da yapılacak seçimde üniversitenin 15. rektörünün belirlenmesi için oy kullanacak.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?