9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Atatürk Üniversitesi'nde yangın

Erzurum Atatürk Üniversitesi kampusu içerisinde bulunan Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren öğrenci yurdunda yangın çıktı. 

Kız öğrencilerin kaldığı 5. blokta gece saatlerinde çıkan büyük çaplı yangın korkuya neden oldu. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, öğrencilerin tahliye edildiği bildirildi. 

Edinilen ilk bilgilere göre, Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü'ne bağlı kız yurdunda henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü yangın çıktı. 5. blokta başlayan ve Kısa sürede büyüyen yangın, binayı tamamen sardı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yurtta dumanlar arasında kalan 100'e yakın öğrenci tahliye edildi. Dumandan etkilenen çok sayıda öğrenci, olay yerine gelen ambulanslarda tedavi edildi. Söndürme çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri, binada öğrenci kalıp kalmadığını araştırıyor. 

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz olaydan kısa bir süre sonra bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Yetkililer şu ana kadar herhangi bir can kaybının bildirilmediğini açıkladı. 

GÜNCELLEME:

Erzurum Atatürk Üniversitesi kampusu içerisindeki Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü'ne ait öğrenci yurduna bağlı 5. bloktaki prefabrik kantinde gece saatlerinde çıkan ve çevredeki yurt binalarına sıçrayan büyük çaplı yangın çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin müdahalesi sonrasında kontrol altına alındı. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak olay yerinde incelemelerde bulundu. 

Yangının öğrencilerin televizyonda verilen maçı izlemeye dalan kantin çalışanlarının ihmali sonucunda ortaya çıktığı iddia edilirken, maçın son dakikalarını izledikleri sırada patates cipsi yapılan fritöz makinesinin kısa devre yapması sonucu meydana geldiği bildirildi. 

Öğrencilerin ve kantin çalışanlarının maça dalmaları nedeniyle, farkında olmamaları üzerine kısa sürede büyüdüğü belirlenen yangın, Kantin'in prefabrik olması sebebiyle büyüyüp, etrafın dumanla kaplanmasına neden oldu. Öğrencilerin panik yaşadığı ve hemen tahliye çalışmalarının başladığı yangında, Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı yaklaşık 10 itfaiye aracı söndürme çalışmalarında görev aldı.

Emniyet görevlileri megafonla anons yaparak, öğrencilerin yangın mahallinden uzaklaşmalarını ve kayıp arkadaşları varsa polise bildirmelerini istedi. Yaklaşık 2 saat süren bir çalışma sonrasında kontrol altına alınan yangının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. 








İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 10:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat ışık karaman IP: 88.224.241.xxx Tarih : 4.10.2006 20:36:10
5.yurtta çıkan bizi çok üzdü.ben de geçen yıl 6. yurtta kalmıştım.şimdi 2. sınıftayım. ve konyadayım.ben prefabrik yurtların tehlikeli olduğunu düşünüyorum.erzurum gibi soğuk bir şehirde prefabrik yurt olmaz.yurt memnuniyetsizliği nedeniyle geldim konyaya.yarım dönem kaldm ama ne çektim.ge3ldim ama gözüm arkaxda halen üniversite şahaneydi.neyseyangının en önemli sonucu bir can kaybı olmaması. herkese geçmiş. olsun