7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Atınç Yakutiye'ye yeniden talip

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Yakutiye Belediye Başkanlığına yeniden talip olduğunu açıkladı.

AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin’e adaylık dosyasını veren Atınç, “Belediyecilik adına elde ettiğim bilgi ve birikimimi ile yeniden halkımın hizmetine talip oluyorum” dedi.
Atınç’ın aday adaylığını açıkladığı basın toplantısına katılan Türkiye Muhtarlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Ekrem Şen, çok sayıda muhtar ve ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, belediye meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir ve üyeleri de Atınç’a destek verdi. Toplantıya Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Şahin, palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal ve Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı da katıldı.


Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, Yakutiye Belediye Başkanı olarak 5’inci hizmet yılının içerisinde bulunduğunu belirterek, “Bu süreç içerisinde Belediyecilik adına taktiri halkımıza ait olmak üzere çeşitli hizmetlerde bulunduk. Görevimizi şehrimize, şehir insanımıza ve mensubu olduğum Ak Partiye layık bir çizgide sürdürmüş olmanın haklı kıvancı içindeyim. Sizlerinde bilgisi üzere Yakutiye Belediyesi; Tarihi yapısı, sosyo-ekonomik işlevi, kendine has dokusuyla ticaret ve kültürel yoğunluğun en yüksek olduğu merkezdir. Belediyecilik açısından bakıldığında en zor görev bölgesinin Yakutiye sınırları olduğunu söylemek durumundayım. Buna rağmen halkımızın isteklerine cevap vermeye, hizmet etmeye çalıştık” diye konuştu.


BİEN 200 GECEKONDU YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yakutiye Belediyesi olarak imkanlarının en üst noktasına kadar zorlayarak kaynakları en verimli biçimde kullanıp kent merkezini oluşturan bu bölgede ciddi hizmetlere imza attıklarını anlatan Atınç, “Başta Gecekondu ve eski yapılaşmaya karşı 5 yılda önemli mesafeler kat ettik. Bin 200 yakın gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Yeni bir yaşam alanı oluşturmak adına Kentsel Dönüşüm Projeleri’ni devreye soktuk. Bu bağlamda TOKİ ile yaptığımız protokollerde Hasanibasri ve Rabia Hatun mahallelerinde yeni yapılaşmanın temellerini attık. Bölgemizde yaşanan ulaşım sıkıntısına merhem olacak, alternatif yol projemizle Yakutiye Bulvarını, Kars Kapıyı Libya Caddesine bağlayan 25 metre genişliğinde yaklaşık bin 610 metre uzunluğundaki yol çalışmamızla TOKİ 1 ve TOKİ 2 güzergahından geçerek yeni yapılaşan bölgemize ulaşım kolaylığı sağlanacaktır. Şu an itibarıyla yolumuzun yüzde 70 kısmı tamamlanmış olup, tahmini 2009 nisan ayına hizmete girecektir.
Belediyeciliğin sosyal kanadında ise tarihe geçecek bir çalışmanın eksikliklerini tamamlayıp hizmette sunarak Yakuiye Belediyesi Şükrü Azak Şefkat Evimizle modern bir yapı altında çaresizlikler içerisine terk edilen kadınlarımız barındırmaktayız. Aynı binamızda yılda yaklaşık 60 kursiyer olmak üzere 300 yakın kızımıza meslek eğitiminden geçirip diplomalarını kazandırdık Yine görev süremiz içerisinde yoksul ailelerimizi de unutmadık. Bu çerçevede 2 bin 500 yoksul aileye düzenli olarak gıda, yakacak, giyim ve eğitim yardımı yapıldı. Ramazan ayı ve dini bayramlarda onların hep yanında olmaya çalıştık” dedi.


KAZANDIĞIM BİLGİ VE BİRİKİMLE
HALKIMIN HİZMETİNE YENİDEN VARIM
Kalite Yönetim Biriminin hayatiyete geçirip ISO 9001 standartları yakalanmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Atınç, “Halka Hizmet Hakka hizmettir anlayışıyla; Büyükşehir Belediyemiz, diğer alt kademe Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları ile uyumlu ve koordineli çalışmalar gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi Yakutiye Belediyesi, yasal düzenlemeler ile sınırlarını genişleterek hizmet alanına mevcut Kazım Karabekir Belediyesi, Dumlu Belediyesi, Dadaşköy Belediyeleri katılarak İlçe statüsüne geçti. 10 Köy 85 Mahalle olarak geniş bir alana sahip oldu. Aynı coşku ve mutlulukla yeniden halkımızın hizmetine talip oluyorum. Kazandığım bilgi ve birikimle halkımın hizmetine yeniden varım. Bu bağlamda Belediyecilik adına elde ettiğim bilgi ve birikimimi ile yeniden halkımın hizmetine talip oluyorum. Ve her zaman mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Parti”den Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklıyorum. Adalet ve Kalkınma Partimizin; Adil olma prensibini bu görev süremde gerçekleştirdiğim inancındayım, şimdi Kalkınma hamlemizi tamamlayabilmek için yeniden adayım” şeklinde konuştu.


Atınç, görev süresince her zaman kendisine destek olan ve yanında yer alan İl Teşkilatına, İlçe ve kadın kolları başkanlıklarına, Bakan ve milletvekillerine, meclis üyelerine ve belediye personeline teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:08:30
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 17:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper tolga dadaşsoy IP: 88.230.24.xxx Tarih : 19.12.2008 16:11:32

Bu başkanları anlamıyorum. Ne yaotılar ki tekrar aday olma cesaretini gösteriyorlar.