6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Atlar güzellikte yarıştı

Erzurum’da cirit atı sahiplerinin talebi üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “At Güzellik Yarışması” vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

100. Yıl Parkı karşısındaki Aziziye Anıtı önünde düzenlenen yarışmaya Erzurum merkez ve köylerinden 13 kişi atlarıyla katıldı. Birbirinden alımlı atlar yarışma öncesi podyumda ısınma turları attı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Veteriner Hekimleri Odası’ndan görevlilerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada atlar sahipleriyle birlikte göğüs numaralarına göre sırasıyla podyuma çıktı. Atların, yürüyüşü ve duruşuyla puanlama yapıldığı yarışmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Bazı atlar yarışma esnasında sahiplerine zor anlar yaşatırken, şaha kalkan atlar vatandaşlar büyük alkış aldı.

At Güzellik Yarışması’nın sonunda yapılan değerlendirmede, İrfan Dedeoğlu’nun, 6 göğüs numaralı “Heydadaş” isimli atı birinci, Dursun Arzık’ın 10 göğüs numaralı “Şimşek” isimli atı ikinci ve yine Dursun Dedeoğlu’nun 9 göğüs numaralı “Akçora” isimli atı üçüncü oldu. Yarışmada, Güven Özsarılar’ın “Sabır” isimli atı da Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren atların sahiplerine ödülleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu, Dadaşköy Belediye Başkanı Güven Gülüm ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar verdi. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu, yarışmada birinci olan “Heydadaş” isimli atı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e hediye etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’daki at sahiplerinden gelen talep üzerine böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, “Daha önce kedi, köpek ve buzağı güzellik yarışmalara düzenlendiğini biliyoruz. Bizde bundan yola çıkarak böyle bir yarışma düzenledik. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ‘At Güzellik Yarışması’nı önünüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde düzenleyip geleneksel hale getireceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 22:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?