4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Atlet babanın kayakçı oğlu

ATLET BABANIN KAYAKÇI OĞLU

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın oğlu Muhammet İrfan Çintimar, gelecekte Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğu kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Erzurum’da 2011 yılında yapılacak Üniversite Kış Oyunları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın oğlu Muhammet İrfan kendisine büyük hedefler koydu.

1997 doğumlu olan Muhammet İrfan Çintimar, 12 yaşında olmasına rağmen kayakla atlama milli takımında yarışıyor. Aynı zamanda sekizinci sınıfa devam eden genç sporcu, geçen yıl Macaristan’da yapılan ve 7 ülkenin katıldığı Koraç Kupası’nda ise üçüncü olarak ilk uluslararası madalyasını kazandırdı.

Hedefinin olimpiyatlarda yarışmak olduğunu ifade eden genç sporcu, “2011 yılında Erzurum’da yapılacak olan Üniversite Kış Oyunları bizim için büyük bir fırsat. Çünkü o yarışlarda dünyanın en iyi sporcularını yakından tanıma imkanımız olacak. Benim de hedefim; Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında Türkiye’yi madalya kazandırmak. Kayakla atlama sporu yapıyorum ve bu branşta Türkiye’nin en iyisi olmak istiyorum” dedi. Çintimar, bu spora başlamasında en büyük desteği ise babasından aldığını söyledi.

Atletizm Milli Takımı’nda orta mesafede 151 defa ay-yıldızlı formayı giyen ve Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil eden ve şimdi ise Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürüten Fatih Çintimar ise gerek oğlu gerek Erzurumlu diğer sporcuların gelecekte şampiyon olacağını söyledi.

2011 Üniversiad’ı Erzurum’da yapılacak olmasının şehirde kayak ve buz sporlarına olan ilgiyi tavana vurdurduğunu belirten Çintimar, “İl Müdürlüğü olarak biz de 2011 başta olmak üzere önemli şampiyonalara sporcu yetiştiriyoruz. Bunun için hem kendi çocuklarımızı şampiyonalara hazırlarken, bir yandan da 2011 Üniversiad’da yarışacak yabancı sporcuları milli takıma kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 15:23:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 15:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?