7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Atletizm seçmeleri start aldı

Erzurum'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce başlatılan "Atletizm’de Yeni Yetenekler Aranıyor" kampanyası dahilinde atletizm seçmeleri yapılacak.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, başta Erzurum’a bağlı 18 ilçe olmak üzere ve daha sonra da Erzurum merkezde yapılacak olan seçmeler sonucunda yetenekli sporcular bulunup bu sporculara antrenörler nezaretinde antrenman yaptırılıp Türk sporuna yeni sporcuların kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.

Çintimar, atletizm seçmeleri statüsünü de şöyle açıkladı.

" Yarışmaların 18 ilçede yapılması, yarışmalar için 3 atletizm antrenörü ve 11 hakemin 2 ve 3 er kişilik gruplar halinde görev alması, 1996-1997 doğumlular (bay-bayan) 1500 metre, 1994-1995 doğumlular (bay-bayan) 2000 metrede yapılacaktır. Yarışmalara katılacaklar sağlık ocağı ve hükümet tabipliğinden alacakları sağlık raporu ile yarışmalara katılabileceklerdir. Yarışmalarda ilk 6 derece sıralamasına giren sporcular 9 Nisan 2008 tarihinde saat:10. 00'da Cemal Gürsel Kampusu kros pistinde yapılacak il finaline katılacaklardır. Yarışmalarda dereceye girenlerin madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce verilecektir. İlgili ilçe kaymakamlıkları ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla ilçe okullarına konuyla ilgili gerekli duyurular yapılarak katılımın en üst düzeyde olması sağlanacaktır. Yarışmaların sağlık ve emniyet tedbirleri ilçe kaymakamlıklarınca alınacaktır."

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?