4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Atletler hız kesmiyor

ATLETLER HIZ KESMİYOR

Erzurumlu atletler hız kesmek bilmiyor. Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası’nda Erzurumlu atletler dört altın, dörtte gümüş madalya kazandı.

Erzurumlu atletlerin başarısı sürerken, yıldız atletler bu kez de İzmir’de başarılı yarışlar çıkarttı. Atletizm Federasyonu Faaliyet Programında yer alan ve 28-29 Mayıs 2011 tarihlerinde İzmir’de yapılan Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Atletizm Şampiyonası’na katılan Erzurumlu atletler dört birincilik, dörtte ikincilik derecesi elde etti. Yapılan yarışlarda 15 yaş erkeklerde İl Özel İdarespor’dan Ayetullah Belir bin 500 metre yarışlarında birinci oldu. Aynı kulüpten Enis Korkmaz ikinci, Cihat İlhan ise üçüncü oldu. Aynı kategoride yapılan 3 bin metre yarışlarında da İl Özel İdare Spor’dan Ayetullah Belir, Türkiye Şampiyonu oldu. Enis Korkmaz ise ikinci oldu.

14 yaş erkeklerde Palandöken Belediyespor’dan Halil Acar 3 bin metrede Türkiye birincisi olurken, bin 500 metrede Adem Bayram dördüncü oldu. 13 Yaş erkeklerde bin 500 metrede Palandöken Belediyespor’dan Savaş Oğuz birinciliği kazandı. 12 Yaş erkeklerde aynı kulüpten Abdulkadir Çelik, bin 500 metrede ve 800 metrede ikinci oldu. Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Naili Moran Yarışlarında başarılı olan atletleri kutlarken, Antrenörler Nihat Bayburt, Orhan Güngör, Yavuz Bayram ve Ali Haydar Kanber’i de tebrik etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da başarılı atletlerin İzmir’de dört birincilik, dörtte ikincilik derecesi almasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “Erzurum için alınan her madalya ve derece bizim için çok önemli. İzmir’de başarılı olan atletlerimizin ilerisi için ümit vaat etmesi de bizleri mutlu etmiştir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 16:53:03
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 16:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?