4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AÜ yapıtları Ankara'da sergilendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesi ve öğrencilerinin yapıtları Ankara’da Resim Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.
Lisans ve Yüksek lisans öğretim görevlileri ve öğrencilerinin bir yıllık çalışma sonucunda meydana getirdiği 60’a yakın heykel Ankara’da sergilendi.

Serbest teknik kullanılarak hazırlanan heykeller taş, bronz, mermer, ahşap, metal gibi yapı malzemelerinden oluştu. Yöresel motiflerin işlendiği, öğrencilerin ve öğretmenlerin kendi kültür değerlerini yansıtan heykeller sanatseverlerin beğenisini kazandı. Serginin açılışını yapan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, öğrencilere sorular da sorarak, anı defterine şunları yazdı:


"Zihnin ürettiği, düşüncenin emekle sunumunu saygıyla selamlıyorum. Her sanat gibi heykelde kutsanısa değer bir insan çabası. Düşüncenin sansürsüz anlatılabilmesi, bu uçsuz bucaksız alanı yani sanatı büyük bir saygıyla selamlıyor çaba gösteren herkese sonsuz teşekkür ediyorum."


Ulusal ve uluslararası birçok sergiye imza atan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, "Heykel bölümü diğer sanat dallarına oranla biraz daha fazla emek gerektiriyor. Tasarımı, işçiliği ve yapım aşaması çok önemli.

Hayatı ele almada, düşsel ve düşünsel gerçeklikleri ortaya koymada insanların en güzel yardımcısı heykel. Çağdaş Türk Heykeli’nin geldiği son noktanın, Erzurum’dan batıya yansıması olarak görülebilecek sergimiz işlediği birbirinden farklı temalarla da sanatseverleri şaşırtıyor," dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 14:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?