4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AÜ'de ek yerleştirme kayıtları başlıyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ek yerleştirme kayıtlarının 19-21 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Atatürk Üniversitesinde yapılan açıklamada kayıt yerlerinin; Diş, Eczacılık, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında olacağı, Fen, Edebiyat İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Kazım Karabekir Eğitim, Mühendislik, Ziraat, İletişim, Veteriner ve Hukuk Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yüksekokulu ve Erzurum Meslek Yüksekokuluna kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları belirtilen Fakülte ve Yüksekokullarda Öğrenci İşleri bürolarında yaptırabilecekleri belirtildi.

Ayrıca ilçelerde ise; Oltu Yer Bilimleri Fakültesi- Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Dekanlığı/Oltu, Aşkale Meslek Yüksekokulu- Aşkale Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü/Aşkale, Narman Meslek Yüksekokulu- Narman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü/Narman, Oltu Meslek Yüksekokulu- Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü/Oltu, Pasinler Meslek Yüksekokulu- Pasinler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü/Pasinler, Hınıs Meslek Yüksekokulu- Hınıs Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü/Hınıs, İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu- İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'/İspir'de yaptırabilecekler.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı yada yeni tarihli mezuniyet belgesi. Aday 0.8 katsayısında veya ek puandan yararlanarak yada sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.). Nüfus cüzdanın ön ve arka yüz fotokopisi. İkametgahı ile ilgili beyanı. 1987 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi. 12 adet vesikalık fotoğraf ve Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge.

KAYITLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Kayıt işlemleri için öğrencinin bizzat başvurması gerekmektedir. Kayıt için yukarıda belirlenmiş olan günlerde kayıt merkezlerine başvurmanız kayıt işleminizin daha kolay ve rahat yapılmasını sağlayacaktır. Kayıt için yukarıda belirlenen belgelerin dışında belge istenmemektedir. Ancak; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümüne kayıt yaptıracak öğrencilerin kılavuzda belirtilen koşul 87’de belirtilen sağlık raporunu getireceklerdir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Paramedik Bölümüne kayıt yaptıracakların kılavuzda belirtilen koşul 6 ve 274’de belirtilen hususları taşımaları gerekir. Atatürk Üniversitesine kayıt yaptıracak adaylar; Katkı payının birinci taksitini ve kayıt ücretini fakülte/yüksekokul numaranızı belirterek bulunduğunuz yerdeki Vakıfbank veya İş Bankası şubelerine yatırabilirsiniz. Fakülte/Yüksekokul numaranıza aşağıda belirtilen işlemleri yaparak ulaşabilirsiniz. Kayıt işlemi sırasında Lise diplomasının yeterince fotokopisini yanında bulundurmanız daha sonra yapacağınız kredi ve burs başvurularında gerekli olacaktır. Kayıt için mezuniyet belgesinin ( Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi) onaylı da olsa örneği kabul edilmez.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 17:08:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 19:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?