6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

AÜ'de Erol Evgin'li veda

Atatürk Üniversitesi’nce düzenlenen mezuniyet töreninde, ünlü sanatçı Erol Evgin bir konser verdi. Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen törene Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, üniversitelerin bilim ve teknolojiyi izledikleri gibi çağdaş eğitim yaklaşımlarını da izlemek ve benimsemek durumunda olduğunu belirterek, "Eğitim, geçmişi yönlendirdiği gibi geleceği de yönlendirecektir. Dünyada öncü bir devlet ve ulus olmanın yolu çağdaş eğitim değerlerini benimsemekten geçmektedir. Ülkemizin özel coğrafi konumu nedeniyle bizim üniversitelerimizin üstlenmek zorunda olduğu rol, dünya üniversitelerinden daha fazla ve daha önemlidir" dedi.

Vali Güvenç ise Atatürk Üniversitesi’nin son yıllarda bilimsel anlamda ciddi çalışmalara imza attığını belirterek, üniversitenin yetiştirdiği öğrencilerle bu başarıyı artıracağına dikkat çekti.
Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Erol Evgin, "Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde" isimli bir konser verdi. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği konser yaklaşık 2 saat sürdü. Davetliler, Erol Evgin’in şarkılarıyla nostaljiyi yaşadı.

Mezuniyet töreninin son bölümünde fakülte ve yüksek okullarda ilk üç dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve diplomaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:58:57
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 16:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?