7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

AÜ'de nevruz etkinlikleri sürüyor

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE NEVRUZ ETKİNLİKLERİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) öğrenci konseyi tarafından organize edilen Nevruz Bayramı etkinliklerinde konuşan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Hacivat- Karagöz'ü Yunanlılara kaptırdık, Nevruzumuzu çapulçulara kaptırmayacağız" dedi.

AÜ öğrenci konseyi tarafından dün akşam Kültür Merkezi'nde Nevruz Bayramı etkinlikleri düzenlendi. Gecede ilk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlilerinden Kerem Karabulut, slayt eşliğinde Nevruz Bayramı'nın tarihçesi hakkında bilgiler aktardı. Karabulut, Nevruz'un Türkler tarafından çok eski yıllardan beri kutlandığını belirterek bu bayramın bazı kesimler tarafından amaca uygun şekilde kutlanmadığına dikkat çekti.

Karabulut, Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türklerin bayramı olduğuna ve bu kültürün korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Daha sonra gecede Kars Kafkas ekibi sahne aldı. Ekibin foklor gösterisi beğeni topladı.

Etkinlikler kapsamında yumurta Tokuşturmak için sahneye Atatürk Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Kamil Aydın ve Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, çağrıldı.

Burada konuşma yapan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Hacivat- Karagöz'ü Yunanlılara kaptırdık, Nevruzumuzu çapulçulara kaptırmayacağız." dedi. Ceylan, Nevruz'un Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türklerin bayramı olduğuna ve bu kültürün korunması gerektiğini ifade ederek, "Günümüzde sanki bu bayram sadece bir kesimin bayramı gibi algılanıyor. Bu bayram Türk çatısı altında yaşayan herkesin bayramı. Bu bayramı provake etmeye kimsenin hakkı yok. Biz şunu diyoruz ki Hacivat- Karagöz'ü Yunanlılara kaptırdık, Nevruzumuzu çapulçulara kaptırmayacağız." diye konuştu.

Ceylan'ın konuşması üzerine salonda yoğun alkış koparken, uzun süre alkış sesleri dinmedi.

Gece, aşıkların ve üniversite öğrencilerinin müzik dinletisiyle sona erdi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE NEVRUZ ETKİNLİKLERİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE NEVRUZ ETKİNLİKLERİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE NEVRUZ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 09:33:05
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?