7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

AÜ'de rektörlük devir teslim töreni

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görev devir teslim töreni yapıldı.

Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, 8 yıllık görev süresi sonunda huzurlu bir üniversite devretmenin mutluluğunu yaşadığını belirtirken, Atatürk Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, hoşgörü ve diyalogun prensibi olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hikmet Koçak atanmıştı. 8 yıldan beri bu görevi sürdüren Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, bugün düzenlenen törenle rektörlük cüppesini Prof. Dr. Hikmet Koçak’a giydirdi.

Oditoryumda düzenlenen devir - teslim töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi’nin 14. Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, “Üniversiteler ülkelerin kalkınmasında, çağdaşlaşmasında önemli sorumluluk üstlenen kurumlardır. Bilginin en önemli stratejik güç olduğu günümüzde Türk Üniversiteleri, bilim insanları büyük sorumluluk ve özveriyle görevlerini yapmaktadır. 84 yıllık Cumhuriyet tarihinin 51 yıllık geçmişine sahip Atatürk Üniversitesi de ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü yetiştirilmesi, bilim, teknolojinin geliştirilmesi, toplumun beklentilerine cevap verebilmesi, bulunduğu il ve bölgenin kalkınmasına yönelik hizmetleriyle önemli roller üstlenmiştir.”dedi.

Kendi değer ve ilkelerini oluşturmuş, fiziki ve teknolojik alt yapısını tamamlamış bilim kurulu olarak Türk Yüksek Öğretiminde saygın yer edinen Atatürk Üniversitesi’nde 14. rektör olarak görev yapmanın onurunu hayatı boyunca taşıyacağını ifade eden Prof. Dr. Sütbeyaz, bundan böyle bir öğretim üyesi olarak hizmetine devam edeceğini belirtti. Atatürk Üniversitesi’ni emin ellere teslim etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade eden Sütbeyaz, Doğu’da üniversite kurulması arzusunu dile getiren Atatürk ile Atatürk Üniversitesi’nin bugüne gelmesinde katkısı olan hükümetlere, öğretim üyelerine, idari personele ve Erzurumlulara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

GÜL’E TEŞEKKÜR ETTİ

8 yıllık görev süresi dolan Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’ın rektörlük cüppesini giydirdiği Prof. Dr. Hikmet Koçak, konuşmasına atamasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a teşekkür ederek başladı.

Atatürk Üniversitesi’ni devraldığı noktadan daha ileri götürmek için çalışacağını belirten Prof. Dr. Koçak, şunları kaydetti:

“Birlik, bütünlük ruhu içinde mensuplarımızın ve halkımızın memnuniyetini sağlamak için gayret edeceğiz. Adını aldığımız Atatürk’ün hedefi olan çağdaş medeniyet yolunda hızlanarak mesafe kat etmek için daha yoğun şekilde çalışacağız. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Bunları karşılamak için imkanlar oluşturarak, güvenli, huzurlu çalışma ortamı sağlayarak bilimsel sonuçları gerçekçi olarak değerlendirerek ilerleme gayesindeyiz. Gelişmeyi birlikte başaracağız. Çağdaş , dürüst, adil, katılımcı, saydam, sevgi, saygı yaklaşımlı, çalışkan yönetim anlayışıyla problemlerin çözüleceği kanısındayım. Evrensel değerler olan Cumhuriyet, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri alanında üniversitemiz gerekenleri yapacaktır.”

Üniversite şehir, tarım ve sanayi gibi toplum ekonomisine katkı sağlayacak projeleri gerçekleştirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışacağını vurgulayan Prof. Dr. Koçak, “Üniversitemizin öğrenci tercihlerinde, öğretim üyeleri tercihlerinde istenilen yer olması için çalışacağız. Farklı görüş ve düşünceleri zenginlik olarak değerlendirecek, hoşgörü ve diyalog prensimiz olacaktır.”dedi.

İki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Sütbeyaz’ın üniversiteyi getirdiği noktanın takdire şayan olduğunu ifade eden Koçak, hizmet ve eserlerini asla unutmayacaklarını belirtti.

PROF. SÖNMEZ’DEN ATATÜRK POSTERİ

Konuşmalar sonunda Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’a yaptığı çalışmalar anısına bir plaket ile çiçek verdi. Bu arada sahneye gelen ünlü kalp cerrahı ve Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, asker arkadaşı olan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a Atatürk posteri hediye etti. Sönmez, eski rektör Sütbeyaz’a ise geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Sarıkamış Şehitleri anıtının cam üzerine lazerle çizilen maketini hediye etti.

Devir - teslim töreni sonrası Prof. Dr. Sütbeyaz veda ederken, Prof. Dr. Hikmet Koçak, tebrikleri kabul etti.

Atatürk Üniversitesi oditoryumunda düzenlenen törene Vali Vekili Nurullah Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ilçe belediye başkanları, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 22:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?