7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

AÜ'de uzaktan eğitim başlıyor

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLIYOR

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Atatürk Üniversitesi, 2010 - 2011 öğretim yılında ön lisans, lisans ve lisansüstünde Uzaktan Eğitim Programları’na öğrenci kabul etmeye başlıyor.

Yarım asırdan fazla geçmişi, yaklaşık 40 bin öğrencisiyle ülkenin ve bölgenin en önemli kültür kurumlarından Atatürk Üniversitesi, normal ve ikinci öğretimden sonra uzaktan eğitim hizmeti de vermeye başlayacak.

Dünya’da ‘Criminal Justice’ adı altında yürütülen programlarla eşdeğerliği olan Güvenlik ve Adli Bilimleri programı Lisans üstü programında uzaktan eğitim almak isteyenlere yönelik olurken, İlahiyat ve Hemşirelik bölümlerinden ön lisans mezunu olanlar Lisans tamamlama programına katılabilecek. Ön Lisans Programları’nda ise Bilgisayar Programcılığı’nda uzaktan eğitim verilecek. Meslek Yüksekokullarında uygulanan mevcut Bilgisayar Programcılığı önlisans programıyla aynı müfredata sahip iki yıllık bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Önlisans diplomasına sahip olacak.

Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM) bünyesinde, akademik birimlere bağlı olarak yürütülen programlarda dersler, bireysel e-öğrenme paketleri, video konferans, sohbet oturumları, podcast yayınları, ders notları, sesli anlatımlar ve alıştırma-uygulama paketleri gibi eğitim materyalleri desteğiyle internet üzerinden işlenecek. Dönem sonu sınavı, varsa staj ve uygulama gibi etkinlikler gözetim altında yapılacak.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 09:38:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 09:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?