6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

AÜ'de yönetim değişikliği

Atatürk Üniversitesi’nde yönetim kademesinde değişimler başladı. Prof.Dr. Hikmet Koçak’ın görevi devralmasından sonra Atatürk Üniversitesi’nin üst düzey yönetimi yeniden oluşturuluyor.

Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz’ın yardımcılığını yapan Prof.Dr. Nihat Akbulut, Prof.Dr. Ömer Kaya ve Prof.Dr. Erkol Demirci ile Genel sekreter Doç.Dr. Hüseyin Yurttaş istifa ederek yeni rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak’ın kendi yönetim kadrosunu oluşturma imkanı sağladılar.

Yeni görevine başlayan Prof.Dr. Hikmet Koçak, boşalan yardımcılıklarına ilk atamayı yaptı. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz rektör yardımcılığına getirilirken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Üstün Özen ise Atatürk Üniversitise Genel Sekreterliğine atandı. Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz ve Doç.Dr. Üstün Özen yeni görevlerine başladılar. Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak’ın boşta kalan iki rektör yardımcılıkları için gerekli atamayı önümüzdeki günlerde yapacağı öğrenildi.

Bu arada Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, Bilgisiyar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne Prof.Dr. Sibkat Kaçtıoğlu’nun, Müdür yardımcılığına ise Doç.Dr. Uğur Yavuz’un atamasını yaptı.

15. REKTÖRÜN İLK MESAJI İNTERNETTEN

Atatürk Üniversitesi’nin 15. rektörü olan Prof.Dr. Hikmet Koçak, göreve başladıktan sonra öğretim üyeleri ve çalışanlara ilk mesajını internetten yayımladı. Atatürk Üniversitesi’nin internet sitesinde yeralan ilk mesajında Prof.Dr. Koçak, “Sizin potansiyeliniz, bizim sevdamız” sloganıyla personeline seslendi.

Prof.Dr. Hikmet Koçak, ilk mesajında şunları ifade etti:

“Üniversitemizin 15. Rektörü olarak görevime başlamış bulunmaktayım. Öncelikle, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevinin akademik hayatımın en büyük onuru ve ödülü olduğunu ifade etmek isterim.

Makam ve görevler geçici, kurumlar kalıcıdır. Bu anlayışla Atatürk Üniversitesi’ni, görevi devraldığımız noktadan çok daha ileriye götürmek için canla başla çalışacağım.

Birlik, dirlik ve bütünlük ruhu içinde mensuplarımız ve şehrimiz insanının memnuniyetini sağlamak için gayret göstereceğim.

Adını aldığı Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedef olan çağdaş medeniyet yolunda hızlanarak merhale katetmek için Üniversite’mizde daha yoğun bir şekilde bilim üretip sonuçlarını halkımıza ulaştırmak zorunda olduğumuzun bilincindeyim.

Sorumluluğumu biliyorum.

Bunları karşılayabilmek için imkânlar oluşturarak mevcut huzurlu ve güvenli çalışma ortamını devam ettirmek, sonuçları ve gelişmeleri objektif kriterlerle değerlendirerek ilerlemek gayesindeyim.

Gelişmeyi hep birlikte başaracağız…

Çağdaş, dürüst, adil, katılımcı, saydam, sevgi ve saygı yaklaşımlı yönetim anlayışı ile problemlerin çözülebileceği, güçlüklerin aşılabileceği kanısındayım.

Evrensel değerler olan Cumhuriyet, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri alanında Üniversitemiz üzerine düşeni yapacaktır.

Çağdaş bilgi ve iletişim teknolojilerinden tüm bireylerin yararlanması hedefinden hareketle, üniversite-şehir, üniversite-sanayi ve üniversite-tarım gibi toplum ekonomisine katkı sağlayacak projeleri gerçekleştirebilmek için şehrimizin ve bölgemizin sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışılması gerektiğini biliyorum. Bunun için üstün gayret göstereceğim.

Üniversitemizin, öğrenci tercihleri ve öğretim üyesi nakillerinde istenen bir üniversite olabilmesi için hep birlikte daha çok çalışacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?