4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AÜ'den Kafkas ülkelerine çıkarma

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet, Kafkas ülkelerine çıkarma yaptı.

Bölgede bulunan 11 üniversiteyi ziyaret eden Koçak ve beraberindekiler 9 üniversiteyle ikili anlaşma imzaladı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak, geçtiğimiz aylarda yaptığı Uzakdoğu ziyaretinin ardından geçtiğimiz hafta da Kafkas ülkeleri turuna çıktı.

İran’ın Kuzeyi, Azerbaycan ve Gürcistan’a giden Rektör Koçak, bu ülkelerin önde gelen üniversitelerini ziyaret etti. Atatürk Üniversitesi’nden 14 kişilik bir heyetle ilk ziyaretlerini İran’ın Tebriz kentine yapan Rektör Koçak ve beraberindekiler bu kentin adını taşıyan Üniversitede incelemelerde bulundular. Tebriz’den İran’ın Erdebil şehrine geçen Koçak ve beraberindekiler, Mohaghegh ve Tıp Bilimleri Üniversitelerinin yetkilileri ile görüşmeler yaptılar.


PETROL AKADEMİSİNİ ZİYARET
İran gezisinin ardından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geçen Atatürk Üniversitesi heyeti, Azerbaycan Petrol Akademisi, Kafkas Üniversitesi ve Azerbaycan Bilimler Akademisi’ni gezerek yetkililerle işbirliği anlaşmazı imzaladılar. Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi Rektörü Siyavush F. Garayev, özellikle petrol ve gaz ile ilgili kimya alanında ortak çalışmalar yapılabileceğini bildirdiler.


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç ile bilgisayar mühendisliği ve dil eğitimi konusunda karşılıklı işbirliği için anlaşma imzaladılar. Bakü’de Azerbaycan Bilimler Akademisi’ni de ziyaret eden Atatürk Üniversitesi heyeti, burada da ikili anlaşma imzaladı.


Azerbaycan’ın on altı bin öğrencisi bulunan Bakû Devlet Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda milletvekili olan Prof. Dr. Abel M. Maharramov ile de görüşen Atatürk Üniversitesi delegasyonu, burada da işbirliği protokolü imzaladı.


GÜRCİSTAN’I DA GEZDİLER
Rektör Koçak ve beraberindeki 14 kişilik heyet Azerbaycan’dan sonra Gürcistan’ın Tiflis kentine geçerek Gürcistan Devlet Ziraat Üniversitesi, Tiflis Devlet Üniversitesi ve Tiflis Devlet Tıp Üniversiteleriyle anlaşmalar imzaladılar.
Yaklaşık bir hafta süren ziyaretlerin sonunu Batum’da bulunan Shota Rustevelli Devlet Üniversitesi’ne yapan Atatürk Üniversitesi heyeti, yetkililerle işbirliği imkanlarını araştırdılar. Özellikle Gürcü dili ve Türk dili eğitimi konusunda karşılıklı yardımın gerçekleştirilmesi üzerinde duran üniversite yetkilileri ikili mutabakat anlaşması imzaladılar.


ERZURUM’A DAVET
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, ziyaret ettiği 11 üniversitenin yetkililerini de Erzurum’a davet etti. Koçak ayrıca, 5-18 Temmuz 2009 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenecek kültürel ağırlıklı uluslararası yaz okuluna da her üniversiteden 2 ila 5 öğrencinin katılabileceğini bildirdi. Koçak, yol masrafları hariç gelecek misafir öğrencilerin tüm masraflarının Atatürk Üniversitesi tarafından karşılanacağını ifade etti

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?