7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

AÜ'den teröre kınama

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Güngören'de 18 vatandaşın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan menfur saldırı kınandı.

Açıklamada, 27 Temmuz akşamı meydana gelen ve aralarında çocukların bulunduğu 18 vatandaşın ölümü ve bir çok vatandaşın da yaralanmasına yolaçan saldırının ulusumuzu derinden üzdüğü belirtildi.

Açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi:

" Alçakça eylemlerle toplumumuzda korku, dehşet ve endişe saçarak, kaos ortamı oluşturmak isteyen bölücü terör odaklarının asıl hedefi, milli bütünlüğümüzü bozarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısını parçalamaktır. Ancak her zor dönemde olduğu gibi ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde yumruk gibi duruşu, başta Türk Silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere, kahraman güvenlik güçlerimizin kararlı tutumu bu sinsi planı bozacaktır. Atatürk Üniversitesi olarak yüreklerimizi yakan bu saldırıyı nefretle kınıyor,hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yüce ulusumuza sabır ve başsağlığı , yaralılara acil şifalar diliyoruz. "

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?