6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

AÜ'nün çehresi değişiyor

Rektör Sütbeyaz’ın başlattığı yatırım ataklarıyla Atatürk Üniversitesi'nin çehresi değişiyor. Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz "Ülkemizin en büyük eğitim öğretim kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi, hizmetlerin en iyisine layıktır. Bu amaca yönelik projelerimizi bir bir uygulamaya alarak hedefe emin adımlarla yürümekteyiz. İnanıyorum ki birkaç ay zarfında üniversitemizin çehresi büyük ölçüde değişmiş olacaktır" dedi.

ÜNİVERSİTE YATIRIM ATAĞINDA

Atatürk Üniversitesi'nde merkezi derslik, laboratuvar, idari binalar, amfiler ve dershane bloklarının temeli atıldı.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Akbulut ve Prof. Dr. Ömer Kaya ile dekanlar, öğretim elemanları ve diğer üniversite çalışanlarının katılımı ile dün gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz yaptığı konuşmada, söz konusu binalar ile ihtiyaç duydukları önemli bir eksikliğin giderilmiş olacağını söyledi.

YENİ BİNALAR 2008’DE HİZMETE GİRECEK

Atatürk Üniversitesi'nin gelişmesi için hazırlanan projelerin bir bir uygulamaya girdiğini kaydeden Prof. Dr. Sütbeyaz, şunları söyledi: ''Yapılan çalışmalarla bir taraftan üniversitemizin yerleşkesine modern bir görünüm kazandırırken, diğer taraftan eğitim öğretim faaliyetlerinin daha çağdaş ve daha donanımlı binalarda yürütülmesine zemin hazırlamaktayız. Bu binalar gerek öğrencilerimiz ve gerekse öğretim elemanlarımız için büyük rahatlık sağlayacaktır. İnanıyorum ki, birkaç ay zarfında üniversitemizin çehresi büyük ölçüde değişmiş olacaktır.''

Temeli atılan merkezi derslik, laboratuvar, idari binalar, amfiler ve dershane bloklarının, 2008 yılında hizmete girmesi planlanıyor. İhalesi 11 milyon 250 bin YTL'ye yapılan binalarda, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri ile yabancı diller yüksek okuluna çevrilecek olan Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunacak. Ayrıca öğretim elemanı odaları, toplantı salonları ve diğer sosyal mekanların bulunacağı yeni binalarda, 6 adet 90 kişilik, 4 adet 150 kişilik, 4 adet 70 kişilik ve 4 adet 40 kişilik amfi ve dershane yer alacak.

Ramazan İspirli - Kenthaber / Erzurum
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 14:10:27
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 18:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat ispirli IP: 81.213.219.xxx Tarih : 12.07.2005 18:51:42
mevcut okulun sorunları giderildide yeni okullarmı kaldı en büyük sorunumuz ise başortülü öğrencilerden geçtik artık veliler bile giremiyor okula bunu çözsenize