4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AÜ'nün sergisine büyük ilgi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NİN ‘TİSKON2009’DA AÇTIĞI TIBBİ MALZEMELER SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Makine Mühendisleri odasının düzenlediği ve iki yılda bir yapılan III. Ulusal Tıbbi Cihazlar ve İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi bu yıl Kasım ayında Samsun’da yapıldı.

Kongreye tıbbi cihaz ve donanım sektöründe faaliyet gösteren birçok üretici firma katıldı. Firmalar, sergi açıp ürettikleri cihaz ve ekipmanları tanıttı.

Kongreye, Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, Yüzey Teknolojileri ve Biyomekanik Ar-Ge Grubundan, Prof. Dr. Ayhan Çelik, Prof. Dr. İhsan Efeoğlu Doç. Dr. Yaşar Totik, Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Yetim, Dr. Fatih Yıldız, Mak. Y. Müh. Özlem Baran ve Mak. Y. Müh. Çiğdem Albayrak da katıldı.

Kongrede, Makine Mühendisliği Ar-Ge laboratuarlarında değişik yüzey işlemi uygulanmış tıbbi malzemeler sergilendi. Açılan sergi büyük ilgi topladı.

Tıbbi cihaz imalatı yapan sektör temsilcileriyle yapılan ikili görüşmelerde, üniversite-sanayi işbirliği için sürdürülebilir Ar-Ge çalışmaları başlatılması konusunda önemli adımlar atıldı. Ayrıca yüzey işlemi ve implant malzemeler konusunda kongreye dört adet makale sunuldu ve makaleler kongrenin bildiriler kitabında yer aldı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NİN ‘TİSKON2009’DA AÇTIĞI TIBBİ MALZEMELER SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 14:13:00
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 18:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?