4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AÜ'ye bilgisayar laboratuarı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne 20 kişilik Bilgisayar Laboratuarı açıldı.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne 20 kişilik Bilgisayar Laboratuvarı kuruldu. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter’in açılış kurdelesini kestiği laboratuvar davetliler tarafından gezildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Koçak, burada yaptığı konuşmada yeni eğitim yılının başarılı ve huzurlu geçmesini diledi.Koçak, 16 Fakülte, 5 Yüksek Okul, 11 Meslek yüksek Okulu, 6 Enstitü ve 17 Araştırma Merkezi’ne sahip Atatürk Üniversitesi’nde bu yıl 13 bin 200 kontenjan açıldığını ve 12 bininin dolduğunu bildirdi. Koçak, açılan yeni bölümler ve ek kontenjanlarla bin öğrenci kaydının daha yapılacağını ifade etti.

“Bu yıl öğrenci sayımız 40 bini aşacak” diyen Koçak, ÖSS sınavında ilk bin ve ilk beş bine giren öğrencilerin Atatürk Üniversitesi’ni tercih etmeleri durumunda ödüllendirilecekleri yönünde verdikleri sözü hatırlatarak, “180 öğrenci Atatürk Üniversitesini tercih etti. Biz de söz verdiğimiz gibi bunlara 180 adet bilgisayar alacağız ve ayda 40 bin TL burs vereceğiz” şeklinde konuştu.

Koçak, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün desteğiyle Atatürk Üniversitesi’nin önemli bir adım daha attığını belirterek, “Sağlık Bilimleri Fakültemiz, uzaktan eğitim yöntemiyle, 30 bin civarında hemşireye lisans tamamlama eğitimi verecek ki, bunun hem üniversitemize, hem de şehrimize önemli bir katkısı olacak” dedi.
Rektör Koçak, Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı karar gereği, .bu eğitim yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Edebiyat, Fen, İlahiyat ve İletişim fakültelerinde lisans eğitim-öğretimi sırasında pedagojik eğitiminin de verileceğini bildirdi.

Koçak, “Bu yolla diğer üniversitelerden mezun olmuş çok sayıda öğrenci Atatürk Üniversitesi’ne gelerek pedagoji eğitimi alacak,” diye konuştu.Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesine giriş-çıkışlar, güvenlik sistemiyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını, kısa sürede bu değişikliklerin de uygulamaya konulacağını bildirdi.

Atatürk Üniversitesi’nin resmi açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılmasının düşünüldüğünü ifade eden Rektör Koçak, “Bir iki gün içerisinde resmi açılışımızın takvimi de belli olacak. Programının uygun olması durumunda Sayın Başbakanımızın açılışa teşriflerini bekliyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 09:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?