4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Avaz TV Erzurum’da

AVAZ TV ERZURUM’DA

TRT’nin Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’da Avaz TV aracığıyla ekranlara taşıyacağı “Seyahat Zamanı” adlı programın çekimleri Erzurum’da yapıldı. 5 ayrı dilde yayınlanan belgeselin konuğu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler olurken, söyleşi, belgeselin yayınlanacağı ülkelere mensup 5 ayrı sunucu tarafından gerçekleştirildi.

Yapımcılığını Mustafa Karmış’ın üstlendiği ve TRT Avaz TV’de yayınlanacak olan “Seyahat Zamanı” isimli belgeselin çekimleri Erzurum’da yapıldı. Türk dili ve lehçelerini konuşan ülkeler arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayarak kurulan TRT Avaz TV, önümüzdeki günlerde ekranlarına Erzurum’u taşıyacak. Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’da 5 ayrı dilde yayınlanan belgeselin çekimleri için Erzurum’a gelen ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e misafir oldu. Belgesel ekibini Müceldili Konağı’nda ağırlayan Küçükler, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistanlı 5 ayrı sunucuyla söyleşirken, belgesel, bu ay içerisinde Avaz TV ekranlarına taşınacak.

ERZURUM’U VE 2011 KIŞ OYUNLARINI ANLATTI

“Seyahat Zamanı” adlı belgeselde, Erzurum’un tarihi, doğal ve kültürel özelliklerini anlatan Başkan Küçükler, özellikle de kış turizm olanaklarının, kenti mutlaka görülmesi gereken bir turizm merkezi haline getirdiğini söyledi. Başkan Küçükler, 2011 Kış Oyunları gibi önemli bir organizasyonu Erzurum’da gerçekleştireceklerini dile getirerek, “Bu organizasyona büyük önem veriyoruz. Çünkü kentimizin kış turizm merkezi haline gelebilmesi ve dünyanın dört bir yanından turist çekebilmesi için bu organizasyon bizim için çok büyük tanıtım fırsatı olacak.” diye konuştu.

25’incisi 2011 yılında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Universiade Kış Oyunları’na, Türki Cumhuriyetlerinden de katılım beklediklerini anlatan Küçükler, “Erzurum, sadece kış turizm olanaklarıyla değil, tarihi, kültürü, tabii ve doğal güzellikleriyle de, ayrıcalık sahibi bir ildir. Kış sporları kadar, doğa sporları açısından da oldukça zengin birikime sahip olan şehrimiz, stratejik olarak ta, Anadolu’nun giriş kapısı ve aynı zamanda kilidi konumundadır.” diye konuştu.

KÜÇÜKLER: AVAZ TV, ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU YÜKLENİYOR

5 ayrı dilde yayınlanacağı için 5 ülkeye mensup sunucuların yönelttikleri soruları yanıtlayan Küçükler, TRT’nin, Kafkasya, Balkanlar ve Orta Asya’ya yayın yapması amacıyla kurduğu Avaz TV’nin, çok önemli bir kültür ve dayanışma misyonu üstlendiğini kaydetti. Küçükler, “Türk dili ve lehçeleri konuşan ülkeler arasında dostane ilişkilerin pekiştirilmesine yardımcı olmak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını geliştirmek, korumak, gelenek ve göreneklerini ortaya çıkarmak, şahsımca Avaz TV’nin yüklendiği önemli bir misyondur. Avaz TV ayrıca, Orta Asya halklarına Türkiye’yi kendi dilleriyle anlatmak, Anadolu coğrafyasını, kültürünü, medeniyetini, tabii güzellikleri, örf, âdet ve gelenekleri, gezilecek görülecek mekânları, sosyal-kültürel aktiviteleri tanıtmak ve Orta Asya turistlerinin merak duygularını harekete geçirerek tatil tercihlerini Türkiye’de kullanmalarını sağlamak amacıyla da önemli bir kilometre taşıdır. Ekranlarına Erzurum’u taşıyacak olmaları ise, Avaz TV’ye ayrıca şükran duyma nedenimizdir.” ifadelerini kullandı.

AVAZ TV ERZURUM’DA
AVAZ TV ERZURUM’DA
AVAZ TV ERZURUM’DA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 17:12:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 19:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?