8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Avm gençliği marka seviyor

AVM GENÇLİĞİ MARKA SEVİYOR

Sayıları her geçen gün artan AVM’ler gençlerin bir numaralı alışveriş noktası olarak dikkat çekiyor.

Üniversiteli, liseli ve çalışan gençlerin çoğu kıyafetten elektronik eşyaya, kitap ve DVD’den ayakkabı çantaya bütün ihtiyaçlarını AVM’lerden karşılamayı tercih ediyor. Gençler kaliteli olduğunu düşündükleri markaların yanı sıra çevrelerindekilerin beğendikleri markalardan da alışveriş etme eğilimi gösteriyor.

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Synovate işbirliği ile gerçekleştirdiği Yeni Nesil Gençlik Araştırması “Harçlık Pazarı Araştırması” gençlerin tüketim alışkanlıklarını, hayat görüşlerini ve trendlerini ortaya koyuyor. Araştırma Türkiye’de sayıları 15 milyonu bulan genç nüfusu, zamanın ruhunu anlamak açısından önem taşıyor.

Araştırmaya göre AVM’ler gençlerin bir numaralı alışveriş noktasını oluştururken AVM’leri outlet mağazalar izliyor. AVM’lerin bir diğer alternatifinin de cadde üzerindeki mağazalar ve butikler olduğu görülüyor. Gençler en çok spor giyim ve elektronik eşya alışverişlerini AVM’lerden yaparken günlük giyim, ayakkabı ve çanta alışverişi için pasajları tercih ediyor.

REKLÂMLAR LİSELİ GENÇLER ARASINDA DAHA ETKİLİ

Liseli gençler arasında markanın reklamı ve reklamda güvendikleri birisinin oynaması alışveriş tercihlerinde önemli rol oynarken, üniversite öğrencileri ve çalışan gençler reklamları o kadar önemsemiyor. Bunun yanı sıra çalışan gençler diğer gruplara oranla marka giyinmeyi daha çok önemsiyor ve çevrelerindekilerin marka tercihlerini daha çok dikkate alıyor.

AVM GENÇLİĞİ MARKA SEVİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 13:47:01
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 13:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?