7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Avrupa fatihine coşkulu karşılama

AVRUPA FATİHİNE COŞKULU KARŞILAMA

Avrupa fatihi milli karateci Rahmetullah Enes Kaya, bu sabah Erzurum’a döndü. Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Kaya, Antrenörü Ahmet Çelebi ile birlikte Erzurum Havalimanında krallar gibi karşılandı.

3 gün süren müsabakalara 41 ülkeden 765 sporcu iştirak etti. Genç erkekler 55 kg. da tatamiye çıkan Erzurumlu karateci Enes Kaya ilk turda Kıbrıs Rum Kesiminden Loısıdes’i 2-0, ikinci turda Montenogro’dan Bulatoviç’i 6-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde İngiltereden R. Jay ile karşılaşan Kaya uzatmada 2-1 müsabakadan mağlup ayrıldı. İngiliz rakibinin finale çıkması ile 3. lük şansını yakalayan Kaya İtalyadan L. Maresca’yı 6-0 ve Gürcistandan A. Abshilava ‘yı 5-1 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Erzurum’a da karate tarihinde ilk kez Avrupa üçüncülüğü kazandıran Milli karateci, dün Erzurum Havalimanında Çelebispor Kulübü Başkanı Ensar Şahiner, Özel Aziziye Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, Müdür Yardımcısı Fatih Akaslan, öğrenciler ve Çelebisporlu karateciler tarafından karşılandı. Çiçekler sunulan milli karateci gördüğü ilgi karşısında bir hayli duygulandı. Omuzlara alınan Milli karateci Rahmetullah Enes Kaya, Avrupa üçüncüsü olmanın gururunu yaşadı.

“DAHA BÜYÜK DERECELER ALACAĞIM”

Avrupa Fatihi Enes Kaya için eğitim gördüğü Özel Aziziye Kolejinde karşılama töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Özel Aziziye Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bastem’inde katıldığı karşılama töreninde Avrupa üçüncüsü karateciye Cumhuriyet altını hediye edilirken, Antrenörü Ahmet Çelebi’ye de çeşitli hediyeler verildi.

Milli karateci Rahmetullah Enes Kaya, çok çalışarak ve iyi bir kamp dönemi geçirerek, başarılı olduklarını belirtti. Kaya, “Bundan sonra daha büyük başarılar ve derecelerle karşınıza çıkacağınıza inanıyorum. Bunun için daha çok çalışacağım.”dedi.

Karate Bölge Temsilcisi ve Enes Kaya’nın antrenörü olan Ahmet Çelebi, daha önce bir sporcusunun Fransa’da, iki sporcusunun da Fas’ta Türkiye’yi temsil ettiğini belirterek, “Sporcumuz Enes Kaya’da 55 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanmıştır. Bu başarı Erzurum karate tarihinde bir ilktir. İnanıyorum ki, bundan sonra karatecilerimiz daha büyük zaferlere imza atacaklardır. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AZİZİYE’YE TEŞŞEKKÜR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Avrupa üçüncüsü olan milli karateci Enes Kaya’yı tebrik ederek, bu başarının gelmesinde büyük katkısı olan Antrenörler Ahmet Çelebi ve Muhammet Çelebi’yi de kutladı.

Çintimar, “Özel Aziziye Eğitim Kurumları, son yıllarda eğitimde olduğu gibi sporda da büyük hamleler yaparak Erzurum’un sporuna önemli bir ivme kazandırmıştır. Bu nedenle Özel Aziziye Eğitim Kurumlarına teşekkür ediyorum. Sporcularımızın ailelerini kutluyorum. Sporcularımızın Avrupalı rakiplerinden hiçbir eksiği yok. Tek eksik imkansızlıklardı. Artık bu problemleri de çözdük. İnanıyorum ki, olimpiyat şehri olarak bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağız.” diye konuştu.

Özel Aziziye Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bastem Milli karateci Enes Kaya’yı tebrik ederek, “Spor yaşamının yanı sıra Enes’e derslerinde de başarılar diliyorum.” dedi.

Özel Aziziye Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan ise yaptığı açıklamada, “Kuruluşumuzun 25. Yılında başarılarımız Türkiye sınırlarını aşmıştır. Eğitimde sporda, olimpiyatlarda ve kültürde, büyük başarılara imza atmaktayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de sporda bizim ufkumuzu açmıştır. Bu anlamda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milli karateci Enes Kaya’nın onuruna bir kahvaltı verildi. Okul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bastem, milli karateciye Cumhuriyet altını takdim etti.

AVRUPA FATİHİNE COŞKULU KARŞILAMA
AVRUPA FATİHİNE COŞKULU KARŞILAMA
AVRUPA FATİHİNE COŞKULU KARŞILAMA
AVRUPA FATİHİNE COŞKULU KARŞILAMA
AVRUPA FATİHİNE COŞKULU KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:32:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 14:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?