4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Avrupa fatihlerine Esmer jesti

AVRUPA FATİHLERİNE ESMER JESTİ

Karatede ülkemize gümüş madalya kazandıran Mustafa Sadık Akbulut ve bronz madalya kazandıran Rahmetullah Enes Kaya, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Geçtiğimiz hafta Sırbistan’ın Novi Sand şehrinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonası’nda tatamiye çıkarak, Avrupa ikincisi olan Mustafa Sadık Akbulut ile üçüncü olan Rahmetullah Enes Kaya dün Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer’i makamında ziyaret ettiler.

Milli takım Antrenörü ve Karate 7. Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi ile Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz ile Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette. Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Avrupa Fatihi iki milli karateciyi tebrik ederek övgüler yağdırdı. Kaymakam Esmer, Çelebispor’un sporcusu olan Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Mustafa Sadık Akbulut ile Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi olan Rahmetullah Enes Kaya’nın hem Erzurum, hem de Türkiye adına büyük bir başarıya imza attıkları için gurur duyduklarını söyledi.

TÜRKİYE’Yİ AŞMAK ÖNEMLİ

Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Mustafa Sadık Akbulut ve üçüncü olarak Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Rahmetullah Enes Kaya’nın çok büyük bir olayı başardıklarını ve bundan sonra iki karateciden Avrupa şampiyonluğu beklediğinin altını çizen Kaymakam Esmer, “Sizin Türkiye’yi aşmanız önemli, Erzurum gibi kış sporları merkezinden çıkıp, farklı bir spor dalında Avrupa’da ülkemiz adına derece yapmanız bizi gururlandırıyor. Bu başarınızda önemli rol oynayan antrenörünüz Ahmet Çelebi’yi de tebrik ediyorum. Gerçekten Erzurum’da iyi bir karate alt yapısı kurmuş ve önemli bir potansiyel oluşturmuş” dedi.

Ziyarette Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında Ümitlerde Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Mustafa Sadık Akbulut ile Gençlerde Avrupa üçüncüsü olan Rahmetullah Enes Kaya’yı Cumhuriyet altını ile ödüllendiren Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, iki milli karateciye bundan sonraki müsabakalar için başarı dileğinde bulundu.

AVRUPA FATİHLERİNE ESMER JESTİ
AVRUPA FATİHLERİNE ESMER JESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 16:19:02
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 16:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?